DIY - Éneklő angyalka cserépből | baniko műhelye

DIY - Éneklő angyalka cserépből

Néhány napja készítettem a gyerekekkel, pontosabban a Szabival ezt a cserépangyalkát. Nagyon könnyű elkészíteni.

Nem kell hozzá más, mint:

  • tetszőleges méretű cserép,
  • tortacsipke (én kör alakút használtam),
  • egy darab vastagabb fehér vagy krémszínű papír,
  • egy fagolyó az angyalka fejének,
  • barna vagy arany színű fonal az angyalka hajának,
  • néhány arany flitter,
  • színes filctollak és piros ceruza,
  • fehér festék és ecset,
  • valamint ragasztó.

Elkészítés menete:

  1. Fessük le a cserép alját (kívülről) fehérre. (Én lefestettem az egész cserepet fehérre, mert az elején közvetlenül a cserépre szerettem volna a tortacsipkét ráragasztani, de folyton elszakadt, így ki kellett találnom valami mást.)
  2. Vágjuk ki a tortacsipkéből az angyalka ruháját, majd ragasszuk fel a színes kartonra.
  3. Ezután ragasszuk rá a cserépre.
  4. Ha megszáradt a fehér festék, akkor ragasszuk fel a fagolyót is az aljára. A cserépen és a golyón lévő lyuk fedje egymást, mert itt fogjuk átbújtatni az akasztót.
  5. Rajzoljuk meg az angyalka arcát.
  6. Készítsük el az akasztót. Egy nagy gyöngyön átfűztem egy darabka barna színű fonalat, majd a cserép belsejéből átfűztem a fagolyón keresztül. Végül odaragasztottam a gyöngyöt a cserép belsejébe, hogy fix legyen, ne mozogjon. A fonal másik végét pedig elcsomóztam.
  7. Most már csak az angyalka szárnya és haja van hátra. A szárnyát szintén  tortacsipkéből vágtam ki, s ragasztottam rá előbb a színes kartonra, majd a cserép hátára.
  8. Végül egyenlő hosszúságúra vágott fonalakból ráragasztottam a fagolyóra a haját, s száradás után befontam, mert egyébként kicsit hippinek nézett ki az angyalkánk. :-))
  9. Pár nappal később úgy döntöttem, jól állna még az angyalkánknak, ha arany színű "gombokat" is kapna a ruhájára. Ezeket flitterből készítettem.

Az elején még szerettem volna kezet is készíteni neki, de végül így is tetszett, s ennyiben maradtunk a Szabival. Karácsonykor felakasztjuk a fára. :-) Jó szórakozást az elkészítéséhez!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: