3+1 adventi naptár ötlet vállalkozó anyukáktól | baniko műhelye

3+1 adventi naptár ötlet vállalkozó anyukáktól

Idén december 2-án kezdődik az adventi időszak, ekkor gyújtjuk meg az adventi koszorún az első gyertyát. A karácsonyig hátralévő négy hét a várakozás, az ünnepre való készülődés ideje. Sokaknál azonban talán az év legstresszesebb időszaka ez. Engedj meg magadnak egy kis pihenést, lelki feltöltődést. Nem baj, ha nincs ötfogásos menü; ha nem csillog-villog a lakás. Egy vidám, derűs anyukának minden családtag jobban örül, és még Te is jobban fogod érezni magad a bőrödben. A külsőségek helyett inkább koncentrálj a közös élményekre, mert öregkorodban nem arra fogsz emlékezni, hogy milyen tiszta volt a lakás, ház, hanem, hogy milyen díszeket készítettetek közösen a gyermekeddel, hogy a mézeskalácssütés közben mit rontottatok el, hogyan égettétek el vagy amikor közösen elmentetek korcsolyázni és utána sült gesztenyét ettetek - nyami!

A felkészülést kezdheted egy saját készítésű, vagy ha kevésbé vagy kreatív, mások által elkészített adventi naptárral, kalendáriummal. Ma már nem kötelező csokit rejteni bele, sőt sok anyuka tiltakozik is ez ellen, bármilyen apróságot, jókívánságot, mesét, közös programötletet elrejthetsz benne. Bevallom én soha nem csináltam a gyerekeimnek adventi naptárat, de idén minden napra kitalálok valamilyen programot nekik vagy olyan dolgot, amit a hétköznapokban nem szoktunk csinálni - például ágyban reggelizni. Kezdésnek rögtön egy családi mozival indítunk.

De nézzük csak, hogy mibe rejtheted el ezeket a kis üzeneteket, apróságokat.

1. The Sorting Bags

A The Sorting Bags adventi naptára kézzel készült, természetes alapanyagú kis zsákokat tartalmaz cuki rénszarvasos mintával. Ami nagyon tetszik ebben a naptárban, hogy nem csak zsákokat kapsz, hanem "belevalót" is - 24 ötletkártyát és mellé még 6 db kupont is. Így, ha nincs elég ötleted, még innen is tudsz meríteni.

2. Nobile angyalkás adventi naptárja

A Nobile adventi naptárja szintén természetes alapanyagból készül. Alapja egy karácsonyfát szimbolizáló textil, melynek tetején egy angyalka, csillag vagy manó csücsül és figyel. A zsákokba itt is bármilyen üzenet, apróság elrejthető.

 

3. Cucc adventi naptár

Ha a fekete-fehér minimál dizájnt szereted, neked ajánlom a Cucc adventi naptárját. Ráadásul arra is van lehetőséged, hogy a fehér zacskók helyett barna zsacskókat kérj.

 

+1 Harmony Stúdió

Harmony Stúdiónál többféle, textilből készült adventi naptár közül is válogathtsz: rusztikusat, színeset, egyedileg díszítettet, zsákosat, csizmásat. A döntés csak rajtad áll!

Te melyiket választanád és milyen ajándékokat rejtenél el bennük? Írd meg hozzászólásban! Verseket, meséket, ujjbábokat is elrejthetsz a kis zacskókban, ehhez a Szépítők Magazin oldalán találsz letölthető segítséget. :-)

Örömmel és mosollyal teli készülődést kívánok!

 

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: