Varrás | Bakonyi Anikó | baniko műhelye

"De jó lenne egy ilyen lajhár! Annyira bűbájosan édes, annyira szeretem a lajhárokat."

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szeretek személyre szóló ajándékokat készíteni és vásárolni is, és sokszor kapom meg ismeretlen személyektől, hogy milyen jó nekem, hogy ennyire ismerem az embereket, és milyen könnyen megy az ajándékozás. Pedig azt gondolom, nem ördögtől való félelem ez, csak figyelni kell picit a másikra, és felcsippenteni azokat a morzsákat, amiket elénk szórnak.

Egy zümmögő varrógép meséi - Krisztián és a beteljesült álom

Új sorozat indul a blogon, melynek címe - Egy zümmögő varrógép meséi. Ebben a sorozatban szeretném nektek bemutatni néhány kedves vásárlómat, akik elmesélik, hogy miben, milyen probléma megoldásában tudtam a segítségükre lenni az én kedves, halk hangon zümmögő Elna varrógépemmel. Mivel lassan a farsangi időszak végére érünk, ami valljuk be idén elég hosszúra sikerült, és most hétvégén lesz a híres Velencei Karnevál is, ezért én is egy egyedi farsangi kéréssel indítom a sorozatot. Mini interjúm első alanya Timi volt, aki elsős nagyfiának, Krisztiánnak egy egyedi leopárd álarcot szeretett volna rendelni.

Közeledünk a farsang farkához - vége a mulatozásnak

Idén a tavalyihoz képest rövidebb volt a farsangi időszak, jövő hét szerdán már véget is ér - ami idén pont egybeesik a Valentin-nappal. A farsang utolsó három napját a néphagyomány szerint a farsang farkának is nevezik, ez a mulatozás, az ünneplés, a téltemetés ideje, csúcspontja a karnevál. Két héttel a farsang vége előtt kezdődik az egyik leghíresebb karnevál, a velencei. Nem véletlen, hogy az óvódák és iskolák is a farsang farkához közeli időpontban rendezik meg a jelmezbált, égetik el a Kisze-bábot.

3+1 könnyen megvarrható ajándék húsvétra

Ha szeretsz varrni és szeretnéd gyermeked meglepni egy saját magad által varrt különleges ajándékkal, akkor az alábbi ötletek tetszeni fognak Neked! Rögtön kezdjük is a sort egy egyszerű húsvéti nyuszival, amit elkészíthetsz filcből vagy valamilyen szép textilből is. Én annyit változtatnék a varráson, hogy a fület nem utólag varrnám hozzá a nyuszihoz, hanem belevarrnám egyből az oldalvonalba.

Oldalak

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: