Adventi készülődés - Mézeskalács naptár | baniko műhelye

Adventi készülődés - Mézeskalács naptár

Ma egy különleges, a gyerekek körében biztos sikernek örvendő adventi naptárt mutatok be. Gondoltátok volna, hogy mézeskalácsból nemcsak házikót és karácsonyfa díszeket, hanem adventi naptárt, koszorút is lehet készíteni? Nagyon jó ötlet! Még csak azon sem kell gondolkodni, hogy mivel lepjük meg minden nap a csemeténket. Ráadásul, ha közösen készítjük el, akkor jó móka is lehet. :-))

Ti készítettetek már mézeskalácsból adventi naptárt?

Én még nem, ráadásul mézes puszedlit is csak 3 éve sütünk a gyerekekkel közösen egy régi, családi (sváb) recept szerint. Első mézes puszedli sütésünk 2010-ben. Bogica még csak 2 éves volt, de már boldogan dolgozott a lisztes tálban.

Természetesen Szabi is kivette a részét a munkából.

Bizony, nehéz a munka...

A végeredmény (a sok tepsiből az egyik)

2010-ben nemcsak itthon, hanem az oviban is közös mézeskalács sütögetés volt. Nagyon élvezték a gyerekek: nemcsak az elkészítését, hanem utána a jól megérdemelt lakmározást is.

Ha szeretnétek idén mézeskalácsból készíteni az adventi naptárt, akkor ajánlom figyelmetekbe Moha Konyháját, ahol szebbnél szebb ötleteket találtok (recepttel együtt) a témával kapcsolatban. Íme egy kis ízelítő:

Nos, remélem kedvet kaptatok Ti is egy ilyen gyönyörűség elkészítéséhez.

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: