Ajándékcsomagolás | baniko műhelye

Ajándékcsomagolás

Már csak 7 nap van hátra karácsonyig. Ideje beszerezni vagy elkészíteni az utolsó ajándékokat. Ha Neked már megvan az összes, akkor javaslom kezd el őket becsomagolni, így nem kell kapkodni karácsony előtt. Az alábbiakban azt szeretném bemutatni, mi hogyan csomagoljuk az ajándékokat. Egyikünk (férjemmel egyetemben) sem szereti a habos-babos, csicsás csomagolásokat, nagy masnikat. Mindketten az egyszerűség hívei vagyunk. Papírból is inkább a matt, mintsem a csillogó papírok jönnek számításba. Masnik helyett csíkokat applikálunk díszként az ajándékcsomagra. Bevallom őszintén én a csomagolást a férjemtől tanultam, aki - szerintem - gyönyörűen tud csomagolni. De az is lehet, hogy szakmája révén jobban ért a színekhez, a harmóniához, s egyszerűen jobban ki tudja választani az összeillő papírokat, anyagokat, s ezáltal szebb lesz a végeredmény. Szerintem a csomagolásnál az a lényeg, hogy egymással összhangban lévő, harmonizáló papírokat válasszunk. Ez lehet mintás vagy egyszínű. Mi szeretjük a mintásat az egyszínűvel kombinálni.

Ilyen lesz az idei karácsonyi díszcsomagolásunk. A papírokat az Ikeából szereztük be. Ilyen lesz az idei karácsonyi díszcsomagolásunk. A papírokat az Ikeából szereztük be.

 

Ha csak egyszínű papírjaink vannak, akkor szép kontrasztot érhetünk el, ha komplementer, azaz kiegészítő színeket használunk. Ez azt jelenti, hogy a színkörön az egymással szemben lévő színeket alkalmazzuk: tehát pl. a narancsot a kékkel, pirosat a zölddel stb.

Színkör Színkör. Forrás

 

Narancs-kék komplementer csomagolás fényes papírból. Narancs-kék komplementer csomagolás fényes papírból. Illetve egy férj, aki folyton bolondozik.

 

De természetesen nálunk is előfordult már, hogy hagyományos módon, hagyományos csomagolópapírokat használtunk fel. Emlékeztek még ezekre a "karácsonyi képes" csomagolópapírokra gyerekkorunkból? Hagyomanyos-csomagolas A gyerekeknek persze még mindig valamilyen Disney mintás karácsonyi papírt választunk. Ők még azokat értékelik. :-)

Bogica 1 évesen a sok ajándék között. Bogica 1 évesen a sok ajándék között.

 

Jó csomagolás kívánok!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: