Almás bevásárló táska gyerekeknek | baniko műhelye

Almás bevásárló táska gyerekeknek

Pár napja jelentősen lehűlt a levegő, ill. beköszöntött az első "emberes" őszi hónap is, vagyis a szeptember. Ha szeptember, akkor mindenkinek az iskola/óvoda kezdete, ill. a szüret (alma, szőlő, dió, gesztenye stb.), szüreti mulatság jut elsőre eszébe. Kamaszkorom egyik emléke, hogy anyuék mindig rengeteg almát szedtek almáskertekben "szedd magad" akciók keretében. Így egész télen kitartott az a sok láda alma. Ráadásul mindig 2-3 féléből is lehetett válogatni. Egy népi bölcsesség szerint

"mindennap egy alma, az orvost távol tartja".

Tényleg igaz, hogy ha minden nap megeszünk egy almát, akkor kevésbé leszünk betegek, s jobban átvészeljük a telet? Erről szeretnék majd egy szakértőt megkérdezni, de erről majd később írok. Ami miatt most ez a bejegyzés készült, hogy szerencsére a mi óvodánkban is szokás almát szüretelni (ami azért sem meglepő, mert a „fő” óvodánkat Almáskert Óvodának hívják). A gyerekek minden évben szeptember végén ellátogatnak a pomázi almáskertbe (Jonathán, Jonagold, Idared és Golden almát lehet szüretelni), hogy saját kezükkel szedjenek almákat az apró fákról. Az almák egy részét megtartják maguknak télre, a többit pedig a Mihály napi (szeptember 29.) almavásáron a szülőknek árusítják, természetesen az általuk készített zacskókban. A befolyt összeg pedig a csoportkasszát gyarapítja. Ezen apropóból gondoltam, hogy összegyűjtök Nektek pár almával kapcsolatos ötletet, dekorációt. Vannak köztük egyszerűbbek, amiket a gyerekekkel is el lehet készíteni, ill. olyanok, melyekkel szebbé tehetjük lakásunkat. Elsőként a jövő heti ovis szüretre készített almás tatyót szeretném megmutatni Nektek. Nemcsak szüretkor, hanem egy sima bevásárlás alkalmával is jó szolgálatot tehet. Nálunk nagyon szeretnek segíteni a gyerekek cipekedni. Ez kicsire összehajtható, már maga a saját mérete sem nagy, mert egy A4-es lap nagyságú, s elfér a mi táskánkban, ill. még személyre szóló is. Ráadásul nagyon könnyen elkészíthető, egy következő bejegyzésben meg is mutatom. (A fotózás óta már beszíneztem textilfilccel az almákat, s sokkal jobban mutatnak úgy.) almás táska   Ha nem tudunk varrni, akkor itt egy egyszerű hímzés a gyerekeknek. Az ötlet onnan jött, hogy az oviban már készítettek ilyen hímzést tulipánnal. hímzett alma Ha valaki szeret és tud keresztszemes hímezni, akkor pár óra alatt kihímezhet egy nagyon egyszerű almás képet, amit később be lehet kereteztetni vagy akár piros-fehér pöttyös anyagból szegélyt is varrhatunk neki, s máris készen van a kép a szobánk falára.

hímzett alma

Ha csemeténk szeret festeni, akkor itt egy őszi fa, mely akár almafa is lehetne. A fa érdekessége, hogy a törzse és az ágai Szabi tenyérlenyomata, míg a leveleket, gyümölcsöket egy lapos végű fakanállal pöttyöztük a papírra. Készül az őszi fa És végül egy ötlet varrni tudó anyukáknak: alma formájú tűpárna innen.

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: