Az új kanapéhuzatunk | baniko műhelye

Az új kanapéhuzatunk

Túl vagyunk Bogi előszülinapi buliján. Azt hiszem, egész jól sikerült. Csináltattunk neki egy 12 szeletes rózsaszín lovacska tortát az Én kicsi pónim c. meséből. Kicsit nyomi lett, de neki tetszett. Egyből vágta a lovacska nevét. :-) Hiába no, most lóőrület van nála. A Jézuska is lovas ajándékokkal fogja meglepni. Most hét végén pedig jöhet a gyerekzsúr. Szerencsére az már nem itthon lesz, hanem a McDonald'sban. No de visszatérve a vasárnapi bulira: van egy fehér kanapénk a nappaliban. A barna parketta és a zöld fal előtt jól néz ki. Akkor vettem, mikor nem voltak még gyerekek. Viszont elég nehéz tisztítani, minden azonnal meglátszik rajta, ezért egy fehér lenes takaróval volt eddig letakarva. Persze a karfája nem, így azt folyamatosan takarítani kéne, ami igen nehéz, s ezért ritkán kerül sor rá. A kanapé háttámla huzatai lecipzározhatóak, így azokat ki tudom mosni. Még a párnákat is be tudom szuszakolni a mosógépbe, de magát a kanapét sajnos már nem. Ezért amikor a múltkor az IKEA-ban jártunk Tamással, hirtelen ötlettől vezérelve vettünk egy nagyon szép barna színű vastagabb vászonanyagot, ill. egy homokszínű lenvászon anyagot. Gondoltam, hogy varrok majd belőle egy új ágytakarót, ill. párnákat. Hát szombat este, gyorsan még a vendégség előtt megvarrtam. Kicsit szenvedtem vele, mert nekem ez már túl sok anyag volt egyszerre - nem véletlen, hogy Barbie ruhákat varrok :-) -, ill. a két anyag vastagsága sem egyforma, de jól mutatnak így együtt. Következő lépésben a karfákra fogok ráhúzható, mosható huzatot varrni a homokszínű anyagból. Ill. azt beszéltük Tamással, hogy akkor már a háttámla huzatát is érdemes lenne szintén ebből a homokszínből megvarrni. A férjemnek volt még egy olyan ötlete, hogy a háttámla is legyen kétszínű, s a kanapén lévő csík folytatódjon a háttámlán is. De ezt előbb megnézzük majd számítógépen, hogy nem lenne-e béna. Szóval most szép új huzatot kapott a kanapénk, én pedig nagyon örülök, hogy kicsit a lakás is szépült. :-) Jó apropó volt a vendégség, mert egyébként hónapokig ott állt volna a szekrényben a szép, új anyag. Az új kanapéhuzatunk

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: