Baba hajcihő - Monster High hajápolás | baniko műhelye

Baba hajcihő - Monster High hajápolás

Nagy fába vágtuk a fejszénket 1-2 hete Bogival. Úgy döntöttünk, hogy rendbe hozzuk a babái haját. A legújabb, legfrissebb babákkal kezdtük, mert ezeknek viszonylag könnyen rendbe tehető a hajuk, nem gubancolódott még annyira össze, s nem mellesleg Bogi is tudott benne segíteni. Az anya-lánya fodrászat első alanyai a Monster High babák voltak, név szerint: Clawdeen Wolf, Lagoona Blue és Draculaura. Fodrászat előtt így néztek ki a babák. (Ezeknél a babáknál ne várjatok nagy átalakulást, mert ők "csak" egy tisztasági hajmosást kaptak.) A legrosszabb állapotban Draculaura haja volt, iszonyatosan ragadt az egész hajkoronája. MH babák fodrászat előttElső lépésként meleg vizet engedtünk a mosdóba, majd abba beáztattuk a pucér babák haját. MH hajmosásEzután felnőtt samponnal (sajátommal) Bogi megmosta mindegyik baba haját ügyelve arra, hogy a baba teste ne legyen vizes. MH - samponnal megmossukMajd miután lemostuk hideg (folyó) vízzel a sampont, hajbalzsammal (szintén felnőtt) bekentem a babák haját. No nem azért, hogy szép fényesek legyenek, hanem, hogy könnyebben ki lehessen fésülni a hajukat, jobban csússzon rajtuk a fésű (ugyanis a babák haja szintetikus). MH-kiöblítjük a sampontEzután (még a fürdőben) jöhetett a hajak kifésülése. Alulról haladtunk felfelé. Ez fontos, mert ha felülről kezdjük, akkor alulra "áttoljuk" az összes gubancot. Mi itt egy ritka fogú műanyag kefét használtunk, de ha nagyon kócos a haj, akkor sűrű fogú fém fésűt ajánlanak a nálam okosabbak. MH - kifésüljük a balzsamos hajátSajnos arra készüljünk fel, hogy így sem ússzuk meg pár "kihullott" hajszál nélkül. MH - hajfésülés eredményeMiután leöblítettük a babák kifésült hajáról a balzsamot hideg vízzel, turbánokat csináltam a lányoknak pici kéztörlőkből. Nagyon viccesek lettek így (nekem ez a kedvenc fotóm róluk). Ráadásul Boginak is bejött nagyon, mivel ő is szokott hajmosás után turbánt kapni. :-)) MH - turbános lányokEzután a biztonság kedvéért még egyszer megfésültük őket. Most már sokkal egyszerűbb volt. MH - utolsó fésülésFésülés után fontos, hogy a babák haját levegőn hagyjátok megszáradni, mivel 100%-ban szintetikus anyagból készülnek, s tilos közvetlen, forró hőnek kitenni (mint pl. hajszárító). Tehát csak akkor álljatok neki, ha van elég időtök és türelmetek. Én nagyon sokszor hallottam, hogy megszáradtak-e már, játszhatok-e velük. MH - már csak a száradás van hátraBarbie is csatlakozott, már nagyon nem bírt várni. :-) MH - majdnem készenVégül a polcon kötöttek ki a lányok, ahol Bogi nem érte el őket. Itt vártak türelmesen, míg megszáradt a hajuk. MH - türelmesen várnakNekem nagyon tetszett kibontva a hajuk, de azért valljuk be sokkal kevésbé gubancolódik, ha van valamilyen frizurájuk. No meg az ember nem csak hajmosásért megy el egy fodrászatba. Szóval új frizurát kaptak, íme a végeredmény: MH - a fodrászat végeredményeTi hogyan mossátok, ápoljátok babáitok haját? Írjátok meg hozzászólásban!      

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: