Bakancslista kézműves könyvekből | baniko műhelye

Bakancslista kézműves könyvekből

Bevallom nem sok kézműves, varrós témájú könyvem van. Egy kezemen meg tudom őket számolni: pontosan három. Ezeket általában születésnapra vagy karácsonyra kértem, kaptam. :-))

Kreatív könyvek

Annak ellenére, hogy szeretem a Tilda könyveket és az egész termékcsaládot (nagyon klassz anyagokból készülnek, szépek, ízlésesek, tetszenek a vékony babakezek és még sorolhatnám), nem sok mindent alkottam a 2 meglévő Tilda könyvemből. Szám szerint egy fázós pingvincsaládot még 2006-ban polárból, karácsonyra ajándékként - természetesen saját stílusban. Gyorsan elő is kerestem Nektek a fotóját, naná, hogy már akkor is lefotóztam a saját kreálmányokat.  A sálakat is én kötöttem, a pingvinek orra pedig filcből készült.

Fázós pingvinek

Épp ezért mivel csak 3 kézműves könyvem van, jó pár kreatív könyv szerepel a listámon - elsősorban varrással, textiljátékkal kapcsolatban. Összeszedtem egy csokorba Nektek, hátha van köztük számotokra is újdonság. Én két nagyobb kiadót szoktam figyelemmel kísérni, ahol ezeket a klassz könyveket be lehet szerezni: az egyik az Aréna 2000, a másik a Cser Kiadó. Náluk elég sok kézműves könyv található a varrástól kezdve a horgoláson át a kézműves hobbyig. Ráadásul csomagajánlataik is vannak. Először az ő kínálatukból csemegéztem (hangsúlyozom ez az én bakancslistám, lehet, hogy Nektek más könyvek jönnek be):

1. Melly & Me: Bohókás textiljátékok (12 vidám és szeretnivaló, varrott figura) - nagyon szeretem a Melly & Me textilállatokat. Színesek, vidámak, érdemes rákeresni a neten.

Bohókás textiljátékok

2. Tilda könyvek - ebből most már elég sok van a piacon, én a két könyvemmel teljesen le vagyok maradva.

Tilda Télköszöntő ötletei

Pár Tilda könyv a teljesség igénye nélkül:

  • Tilda télköszöntő ötletei
  • Tilda meseországban
  • Tilda a tengerparton
  • Tilda északi barátai
  • Tilda mesés karácsonyi ötletei
  • Tilda tavaszváró ötletei

S képzeljétek, miközben fotókat kerestem, rábukkantam egy új kreatív könyvkiadóra - a Tölgy Kiadóra. Jelenleg még elég kezdetleges a könyvkínálatuk, de csak idén alakultak. Céluk, hogy külföldön kapható kézműves, kreatív könyveket is árusítsanak. Én már kíváncsian várom a szélesebb kínálatukat.

3. Jane Bull: Az én művem - Bevezetés a kötés, varrás, hímzés világába

Az én művem

Sajnos itthon elég drágák ezek a könyvek, érdemes alaposan megnézni az egyes könyváruházak árait. Elég sok lehet a különbség egyes áruházak között. Ha egy picit is tudunk angolul, s elboldogulunk egy külföldi rendeléssel, akkor érdemes a brit amazonon (hamarabb ideér) is körülnézni. Én is ezt tettem, s rengeteg könyvet felvettem a listámra. Ezekben a könyvekben az a jó, hogy az is megérti a képes leírások, szabásminták alapján, akik egyébként nem beszélnek nyelvet. :-))

Snug as a Bug

101EasyToMakeCraftProjectsCVRFINAL_72dpi

Sew pretty Christmas Homestyle

Pretty-Patchwork-gifts

Sew cute to cuddle

11 quick & easy quilting patterns

Sewing-for-Kids

Jó gyűjtögetést és alkotást kívánok!    

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: