Ballagási batyuk | baniko műhelye

Ballagási batyuk

Idén Szabi is elballag az oviból, így elvállaltam az ovis ballagási tarisznyák elkészítését. Mivel lassan közeledünk is a jövő heti ballagáshoz, végre elkészültem a megvarrásukkal. Nálunk nem kimondottan tarisznyát kapnak a ballagók, hanem egy fakanálra kötött "batyut". Ebbe az óvónénik iskolakezdéssel kapcsolatos apróságokat tesznek, mint pl. háromszögű ceruza, radír, órarend, oviról fénykép, aprópénz stb. Jövő héten megmutatom mi került a mi batyunkba. Sajnos eddig minden évben a ballagáskor rossz idő volt, s egyre inkább úgy tűnik, hogy idén sem lesz szerencsénk. No de visszatérve a batyukra: ebben az évben 7 fiú és 1 lány búcsúzik 4 év után az ovitól, ezért semleges színt szerettem volna választani a batyuk színéhez. Anyagát tekintve pedig a kressvászonra esett a választásom, ez egy 100%-ban lenvászonn anyag. Húzókának vagy kötőnek pedig egy sötétebb árnyalatú sodrott zsinórt vettem. Először szerettem volna a gyerekek nevét is belehímezni (ha már tud a varrógépem betűket is varrni). De annyira picik lettek volna (kb. 1 cm-s), hogy letettem róla. (Hiába, ez nem egy hímzőgép.) Így inkább jó nagy, színes ovisjelet kaptak a batyuk. :-) Volt köztük pöttyös labda, házikó, csákó, autó stb. Szóval kerek formák is, amik kihímzése egy kis rutint igényelt. Bevallom én elégedett vagyok a végeredménnyel, s az óvónénik is ujjongtak örömükben. Most már csak egy kis napsütést kérek jövő szerdára!

ballagasi-batyuk1

ballagasi-batyuk-by-baniko

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: