Barbie ruhákhoz díszcsomagolás | baniko műhelye

Barbie ruhákhoz díszcsomagolás

Tegnap egy kedves vevőm a 3 éves unokahúga szülinapjára vásárolt tőlem Barbie babaruhákat. Gondoltam,  hogy snassz lenne csak egy nejlonba csomagolva átadni. Mivel már korábban is gondolkodtam azon, hogy kéne a ruháknak egy díszcsomagolás, ezért gyorsan alkottam egyet. Ráadásul egy piros alapon fehér pöttyös ruhát is vásárolt, s pont 1-2 napja vettem a közeli papírboltban ilyen krepp papírt, így a design adott volt. :-) Maga a zacskó ötlete nem tőlem származik, hanem INNEN (szeptemberi bejegyzés). Én csak méretre igazítottam és egy kicsit feldobtam. A zacskó elkészítését lentebb látjátok.

papírzacskó készítése

 

Pöttyös design - Barbie ajándéktáska

  • Ahogy én csináltam: először meghajtogattam sima, közepes vastagságú, fehér kartonból a zacskót - természetesen hozzáigazítva a becsomagolt Barbie rucik méretéhez. Össze is ragasztottam.
  • Majd rámértem a pöttyös krepp papírt és sima papírragasztóval ráragasztottam. Óvatosan simítottam rá, nehogy kiszakadjon vagy elszakadjon a krepp.
  • Ezek után kilyukasztottam felül, egy tetszőleges hosszúságú organza szalagot kötöttem bele fülnek, s az elejére még egy piros kartonból kivágott papírszívet is ragasztottam.
  • S már készen is volt a díszcsomagolás.
  • Gondoltam, hogy kicsit strapabíróbbá teszem a zacskót, ezért az oldalát lelakkoztam dekupázs ragasztólakkal. Viszont nem mertem bekenni az egészet, mert eláztatta a papírt, s valószínűleg nem száradt volna meg, mire jönnek érte. Így picit felemás lett, de nagyon örült neki a vevő. Remélem kapok visszajelzést, hogy az unokahúgának is tetszettek-e a ruhák és a zacsi. :-)
Természetesen Bogi egyből lecsapott rá. Meg is ígértem, hogy az övé lehet, mert elhatároztam, hogy csinálok egy másikat is hagyományos dekupázs technikával. De annyira eláztatta a ragasztó a krepp papírt, hogy több helyen elszakadt, így a kukában landolt a 2. darab. Egyébként, ha egy szép 2 oldalas scrapbook kartont találunk, abból gyerekjáték ilyen zacskót készíteni. Akár karácsonyra is jó ötlet.      

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: