Betlehemi jászol kukoricacsuhéból | baniko műhelye

Betlehemi jászol kukoricacsuhéból

Mind az oviban, mind a suliban túl vagyunk a közös adventi készülődésen. A suliban ez egy 2 napos esemény volt: egyik nap apa vett részt rajta, másnap én. Az első nap egy vendég előadó segítségével méhviaszból gyertyákat tekertek, majd a maradékból sütikiszúró segítségével karácsonyfa díszeket készítettek. Ezzel mindenki ügyesen megbirkózott, s nagyon élvezték. DSC_0167Ezután következett a betlehemi jászol készítése cipó- vagy kókuszdióhéjból és kukoricacsuhéból. Ez egy nagyon ötletes dolog volt, de igazából a 2 betlehemes már sok volt a gyerekeknek, egy is elég lett volna nekik. A cipót a gyerekek belezték ki pár nappal a kézműveskedés előtt, s meg is ették a belét uzsonnára. (Szabi a megszáradt cipót is megcsócsálta picit, mert éhes volt.) :-)

Munka közben: Szabikám koncentrál Munka közben: Szabikám koncentrál

 

Cipóból készült betlehemi jászol Cipóból készült betlehemi jászol

 

Oldalról nézve a jászol Oldalról nézve a jászol

 

Betlehemes kókuszdióban Betlehemes kókuszdióban

 

kokusz-Betlehem1-by-baniko

A fotókért köszönet Judit néninek, hogy megosztotta velünk, ill. Gabi néni (ő volt az, aki megmutatta a készítését) lányának, aki ténylegesen fotózott.

Egyelőre a könyvespolcot díszíti a cipó, de azt hiszem gyönyörű dísze lesz az ünnepi asztalnak. A kisebbik pedig a gyerekek szobájában van felakasztva. A cipó tartósításához az egyik apuka akril lakk sprayt javasolt, így a nedvesség nem jut a kenyérhez, s tovább eltartható. A betlehemi jászol a karácsony egyik szimbóluma. A Biblia szerint, itt Betlehemben (Jeruzsálemtől kb. 10 km-re található) született a kis Jézus. József és Mária egy népszámlálás miatt indult útnak Názáretből Jeruzsálembe, s útközben egy barlang-istállóba behúzódva szülte meg Mária Jézust. Ezért szokás katolikus körökben karácsonykor egy jászolban megjeleníteni Józsefet, Máriát és a kis Jézust. Gyakran a jelenetet a pásztorokkal és a három királlyal kiegészítve ábrázolják.  

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: