Bolba mesék - A környezeti értékek megóvására nevelés már kisiskolás kortól | baniko műhelye

Bolba mesék - A környezeti értékek megóvására nevelés már kisiskolás kortól

Exner Nikának hívnak,  a BOLBA MESÉK környezetvédelmi mesekönyvsorozat szerzője vagyok, fordító és jogász, Xavér (7) és Csinszka (4) édesanyja, lelkes civil önkéntes. Igazi hivatásomnak gyerekkorom óta a kreatív írást érzem, amivel másoknak nem nagyon büszkélkedtem, maradt minden a fiókban. A legjobb barátnőm vett rá 5 évvel ezelőtt, hogy bújjak elő az árnyékból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első mesekönyvünk kéziratának alapját képező mese 2011-ben 1. helyezett lett a százhalombattai “Óvd a Földet!” környezetvédelmi mesepályázaton. Ez a pillanat ihlette meg Bolbát, a bölcs bagolyasszonyságot, zöld történetünk főhősét.

Boronkai Borzas Bolba bölcs bagolyanyó

A nagyfiam születése után szembesültem igazán azzal, hogy lesújtó, mennyire környezetterhelő, ahogy él a kis családom, és hogy ezzel főleg a saját csemetémnek ártok.  Környezet- és természetvédelmi kérdésekben az anyósom inspirált, ő terelt zöld irányba. Örök hála érte! A mesekönyv alkotóival közös meggyőződésünk, hogy a legkomolyabb témákkal - így ezzel is - a lehető legkorábban kell elkezdeni foglalkozni.

Az a küldetésünk, hogy minél szélesebb körben tanítgathassuk a kisiskolás korosztályt a környezeti értékek megóvására, kiemelve, hogy a Bolba Mesék a szülőknek is szól, mert hiába adunk egy "csuda okos" könyvet a gyereknek, ha nem kapcsolódik hozzá a jó szülői példa. Természetesen a családom is támogatja a "Bolba projektet", mert tudják, hogy számomra a legértékesebb a mások vagy a környezetünk érdekében végzett munka. Büszkék rám, és hagyják, hogy néha a hóbortjaimnak éljek a rengeteg mindennapi kötelezettség, két további munkahely, a gyerekek, a futás és a számtalan hobbim mellett.

Nika és a Bolba mesék felajánlása:

500Ft-os kedvezmény 1 db könyv vásárlásának árából. A kedvezmény más akciókkal együtt nem vonható össze, a beváltáshoz kupon szükséges, melyet a pénztár oldalon a megjegyzés rovatban kell feltüntetni. Beváltható 2016. november 30-ig a mesekönyv honlapján.

Honlap: http://bolba.hu/

Facebook: www.facebook.com/bolba.hu

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: