Boszorkány jelmez | baniko műhelye

Boszorkány jelmez

Most már csak a gyerekek jelmezével vagyok adós. A Szabinál nem volt nehéz dolgom: farsangról volt egy farkas jelmezünk. Bogit viszont szerettem volna boszorkánynak beöltöztetni, mégpedig a Halloween színeiben. A boszi jelmezéhez először is kellett egy szoknya, lehetőleg lila, fekete, narancs vagy zöld. Ezek ugyanis a Halloween színei. (Most nem volt időm és anyagom sem itthon, hogy szoknyát varrjak neki.) Miután a szomszédunktól kölcsönkértem egy lila tüllszoknyát, e köré építettem fel a designt. Szerencsémre a közeli turiban találtam egy narancs hosszú ujjú felsőt. Mivel a boszorkánnyal gyakran párosítják a fekete macskát, ezért a neten kerestem egy sablont (itt meg is találtam a nekem tetszőt), mert én is mindenképpen meg szerettem volna jeleníteni ezt. Végül a pólóra textilfilccel rajzoltam rá, majd vasalóval rögzítettem a mintát. (Arra figyeljetek, hogy mielőtt elkezdtek a filctollal rajzolni a pólóra, tegyetek alá vastag kartont, hogy ne üssön át a póló hátoldalán a minta.) Sajnos lila-fekete vagy narancs-fekete csíkos harisnyát sehol sem találtam, rendelni pedig már nem volt időnk, ezért otthon a szekrényben kerestem egy lila leggings-et. Erre pedig fekete szigetelőszalaggal csíkokat varázsoltam. (Kicsit rocksztárosra sikeredett, de Bogi boldog volt.)

Ezzel a ruha el is készült, már csak a fekete varázslósapkát kellett kartonból megcsinálni. Feltekertem a kartont, rámértem a fejére, összeragasztottam, tűztem, majd a karimát is kivágtam, ragasztottam. Ezután már csak a lila csík és az arany csat hiányzott róla. Utolsó pillanatban kitaláltuk, hogy legyen lila haja is, így gyorsan kerestem egy vastag fonalat, és ezt ragasztottuk körbe a sapka belső peremére.

És most már tényleg csak egy apróság hiányzott a teljes jelmezből: a boszorkányseprű. Ezt a csomagolópapírok belsejében található vastagabb papírból készítettem. Összetekertem szorosra, s fekete szigetelőszalaggal körbetekertem. A végére a lila fonalból seprűvéget ragasztottam, körbetekertem még egyszer fekete szigszalaggal, s készen is volt a seprű. Persze mivel a farkast gyepálták, ezért kb. az első 5 percben a seprű a közepénél elhajolt, így el is vágtam, s egy mini seprű lett belőle. Farsangra is merem ajánlani ezt a jelmezt, akár ebben a színösszeállításban, akár másban. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy mi farsangkor ezt fogjuk viselni, mert már most popsztárról vagy Monster High baba jelmezről álmodozik. :-) A bejegyzés végére pedig itt egy komolyabb boszorkány Tamus személyében:

Fotó: Pertl Gábor

Ha tetszett és hasznosnak találtad a bejegyzést, kérlek oszd meg.  Ha pedig nem akarsz lemaradni a további érdekességekről, iratkozz fel blogértesítőmre:

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: