Ceruzatartó konzervdobozból dekortapasszal | baniko műhelye

Ceruzatartó konzervdobozból dekortapasszal

Eltelt a nyár, a gyerekek újra az oviban, ill. Szabi az iskolában. Azt gondoltam, hogy végre elő tudom venni a varrógépem, s újra alkothatok. De ez még egy picit várat magára. Nyár végén 2 szoba funkcióját megcseréltük, hogy nekem is legyen egy fix varrósarkom. Így Tamás (férjem) dolgozószobáját összevontuk a varrósarkommal, s átköltöztettük a régi hálószoba helyére. Ha már változás, akkor gondoltam rendet is teszek, de sajnos az évek alatt rengeteg irat és kacat gyűlt össze, amit át kellett néznem. De legalább már látom a végét. A lényeg, hogy pakolás közben találtam pár konzervdobozt és dekortapaszt, így muszáj volt nekiesnem, s alkotni Boginak egy csajos ceruzatartót. (Nyáron a suli miatt Szabi sok mindent kapott, így Bogi háttérbe szorult.) S mivel 2 doboz volt raktáron, ezért magamnak is készítettem egyet, amiben ollókat és egyéb varrási segédeszközöket szeretnék tartani. Persze Bogica egyből lecsapott az enyémre, mondván, hogy az szép rózsaszín és szívecskés. :-) ruzatartók konzervdobozbólElkészítés menete:

  1. Vegyünk egy üres, tiszta konzervesdobozt. A széleit laposfogóval tisztázzuk el, hogy ne sértse a gyerekek kezét, ha belenyúlnak.
  2. Fessük le fehérre, így ha olyan dekortapaszt használunk, amiben van fehér minta, akkor az fehér is marad.
  3. Ezután alulról felfelé haladra ragasszuk rá a dekortapasz csíkokat. Előre vághatunk azonos méretű csíkokat, de menet közben is elvághatjuk őket. A doboz tetejénél és az aljánál hajtsuk vissza a csíkokat, hogy sehol se látszódjon a fehér doboz.
  4. Most már csak díszítenünk kell. Használhatunk sodrott zsinórt (kenderzsinór vagy pékzsineg), gombot, csipkét, filcet, bármit, amit el tudunk a dobozon képzelni.

Piros fehér pöttyös ceruzatartóPink szívecskés ceruzatartó                       Használjátok egészséggel!    

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: