"Csacsi öreg medvém" | baniko műhelye

"Csacsi öreg medvém"

Azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom a címben szereplő "csacsi öreg medvét", akiről A.A. Milne Micimackó címmel írt könyvet. A regényt Milne fia, Christopher Robin és Edward nevű játékmackója ihlette, akik elválaszthatatlan jóbarátok voltak. A kisfiú 5 évesen a londoni állatkertben járt, s olyannyira beleszeretett egy Winnie nevű feketemedvébe, hogy átkeresztelte saját mackóját is erre a névre. A regény többi szereplőjét is Milne kisfiának plüssállatai ihlették, s az ő kalandjaikból született a regény. Christopher eredeti plüssmackója természetesen nem sárga volt, a közismert maci már Disney-éknek köszönhető. Az eredeti állatok a New York-i Központi Gyerekkönyvtárban tekinthetők meg. További képekért kattints a lenti képre:

Eredeti Micimackó és barátai

És ilyen lett a Disney által megálmodott Micimackó és barátai karakter:

winnie-the-pooh-characters-hd-images-3

S hogy miért említettem Micimackót éppen? Mert a textiles képzésen a macis szekció végére értünk. A zárófeladat egy óriási Micimackó elkészítése volt. Ennek az az érdekessége, hogy nem külön mozgatható kezet, lábat varrtunk neki, hanem egyben varrtuk meg a mackót, s csak a nyakánál hagytunk neki egy öklömnyi lyukat a töméshez. A gyerekeim imádják! Olyan szeretni és ölelni való csacsi, öreg medve. :-))

Micimackó

Még hiányzik a szemöldöke és a piros pólója. Előbb-utóbb erre is sor kerül majd. Neked melyik a kedvenc meseszereplőtök a meséből? Írd meg hozzászólásban! A. Micimackó B. Malacka C. Tigris D. Nyuszi E. Füles F. Zsebibaba          

Megosztás

Hozzászólások (2)

  • anon

    Nekem természetesen Micimackó a kedvencem és zsebibaba :)

    2014.08.27.
  • anon

    E. Füles!!! Imádom, de sehol sem találok nagyon aranyos plüssöt. :/ jó lenne, ha tudnék csinálni, de sajnos még azt sem :(

    2015.06.26.

Oldalak

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: