Designer Hétfő: Amy Butler Design | baniko műhelye

Designer Hétfő: Amy Butler Design

Ma egy nagyon tehetséges és sokoldalú hölgyet mutatok be Designer Hétfő sorozatomban. Amy Butler textil- és divattervező, aki nemcsak gyönyörű textileket tervez, hanem számos egyéb termékkel is képviselteti magát a piacon, mint például organikus törüközők és ágyneműk, kézi szőttes szőnyegek, étkészletek, 100% újrahasznosított csomagolópapírok. Története ugyanúgy kezdődik, mint bárki másnak, aki szeret alkotni: már kislány korában imádott rajzolni, és 7 éves korában már a varrógéppel ismerkedett.

Amy Butler saját stúdiójában

Amy saját stúdiójában

Természetesen sokat köszönhet anyukájának és nagymamájának, akik mindig támogatták abban, hogy azt csinálhassa, amit szeret, s megosztották vele a művészet és a kézművesség iránti szeretetüket.

Művészeti iskolába járt, s nem sokkal az iskola befejezése után – itt ismerkedett meg a férjével is – , sikerült is elhelyezkednie: útlevéltartókat készített vintázs anyagokból, s azokat árulta egy üzletben. Férjével, Dave-vel egyébként közel 30 éve ismerik egymást, s 25 éve házasok. Gyermekük tudtommal nincs, viszont van 4 macskájuk, akik mindig velük vannak.

Amy és Dave Butler

Amy és Dave Butler

1992-ben Dave-vel közösen elindították „Art of Midwest” Stúdiójukat (Amy Butler Ohioból, Amerika középnyugati államából származik, ezért e névválasztás).

Férje kezdetben szabadúszó grafikusként dolgozott, Amy pedig néha besegített neki illusztrációk készítésével. A képzőművészeti kiállításoknak köszönhetően egyre nőtt a bizalom Amy munkái iránt. Hamarosan már teljes állásban készített illusztrációkat.  Kezdetben otthonokat vásároltak és újítottak fel, s kertészkedtek, ami Amy egyik kedvenc  hobbija, s mely munkáiban is megnyilvánul. Akkoriban a County Living magazin főszerkesztője volt, s a magazinban kezdte publikálni cikkeit, történeteit és mintáit. Kezdetben meg sem fordult a fejében, hogy az általa tervezett mintákat eladja. Az igazi áttörtést és ismertséget az International Quilt Market-en való megjelenés hozta.

Természet ihlette anyagok

Újabb csodás textil

Az általa tervezett mintákban a természet igen jelentős szerepet kap. Kedvenc helye saját kertje, itt tölti legszívesebben szabadidejét. Az itt található növényekből, virágokból meríti az inspirációt. Nem csak textileket tervez, hanem könyveket ír, szabásmintákat készít, lakásdekorációt is tervez. Kiemelten fontos számára a fenntartható fejlődés, amit mi sem bizonyít jobban új termékvonalánál: csomagolópapírokat tervez szója tintával nyomott, 100%-ban újrahasznosított papírra. De porcelán étkészletet is láthatunk tőle, Vintage Botanica névvel.

Újrahasznosított csomagolópapír - szívesen elfogadnám! 

Vintage Botanica porcelán étkészlet - egyszerűen meseszép!

Amy Butler törülközők

Amy Butler törülközők 

 Kézzel készült szőnyegek Amy tervei alapján

Amy Butler ágyneműk - azt hiszem illene a hálószobánkba, abszolút az én színeim köszönnek vissza

Amy Butler neve ma egyet jelent a vidám, élénk színekkel, a kreativitással, a fenntarthatósággal, a minőséggel és a Midwest Modern stílussal.

Én személy szerint 2012-ben találkoztam először Amy Butler anyagaival, s rögtön beleszerettem. Akkoriban ünnepelte kerekedik szülinapját egy barátnőm, s neki készítettem egy pakolós táskát az ő textileiből. A megmaradt anyagokból természetesen babaruhák is születtek, melyek ma is a kedvenceim közé tartoznak. 

forrás:

AmyButlerDesing

prairiemod

apartmenttherapy

Fotó: AmyButlerDesing

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: