Designer Hétfő: Michael Miller Fabrics | baniko műhelye

Designer Hétfő: Michael Miller Fabrics

Hétfő lévén folytatom Designer Héftő sorozatom. A mai részben Michael Miller Fabrics-szel ismerkedhettek meg. A cég 1999 tavaszán jött létre, két jóbarát - Michael Steiner and Kathy Miller összefogásából, akik tisztelettel adóztak egymás munkája iránt. Csak halkan jegyzem meg, hogy a cég neve a két alapító tag nevéből származik.

Kathy Miller

Kathy Miller

Michael Steiner

Michael Steiner egy kiállításon 2010-ben, forrás: Danamadeit

Barátaik, rokonaik támogatásával, no meg banki kölcsönökkel kezdtek bele vállalkozásukba, de még így sem tudták egy manhattani iroda bérleti díját megfizetni. Végül Michael New Yorki otthonából dolgoztak: Kathy a konyhában rendezte be design stúdióját, Michael pedig az étkezőből irányította a termelést és az értékesítést. Mára a vállalkozás beérett, a sok álmatlan éjszaka, a bele fektetett munka meghozta gyümölcsét: egyre nagyobb a sikerük, s ma már közel 20 fős munkatársat mondhatnak magukénak. 

Textileik vidámak, fiatalosak, színesek, néha kicsit retrósak. A mintákban, nyomatokban gyakran visszanyúlnak a természethez (erdő, állatok stb.), s ez teszi az anyagokat légiesen könnyeddé. Riley Blake-hez hasonlóan náluk is találunk organikus pamutot, flanelt, pamutvásznat, laminált anyagokat stb. További információkat weboldalukon találtok: 

http://www.michaelmillerfabrics.com/

http://www.makingitfun.blogspot.hu/ (bloguk)

Norwegian woods kollekció

Barbie ruhát még nem láthattatok ebből az anyagból, de egy-két hónapja készült belőle egy Götz babaruha születésnapra. Nem a mi Lili babánkra - de azért ő is felpróbálta, hanem egy jóval nagyobb, de hasonló paraméterekkel bíró Götz babára. 

Götz babára egyedi babaruha

Köszönöm, hogy ezúttal is velem tartottál. Jövő hét hétfőn ismét várlak!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: