Designer Hétfő: Riley Blake Desings | baniko műhelye

Designer Hétfő: Riley Blake Desings

A ma útjára indított Designer Hétfő sorozatban elsőként kedvencemet, a Riley Blake Designs-t mutatom be Nektek:

Bret és Cindy Cloward 2008-ban indította útjára Amerikában, Utah államban a Riley Blake Designs névre hallgató textil-nagykereskedésüket. Mára Riley Blake nemcsak a cég nevét jelenti „varrós és textil körökben”, hanem fogalommá is vált. Történetük azonban jóval korábbra nyúlik vissza.

Bret & Cindy Cloward

Bret Cloward már gyermekkora óta a textilek világában nőtt fel. Szüleinek számos textilüzlete volt Utah-ban, ahol ő is sokat dolgozott iskolás korától kezdve. Azonban 15 évig teljesen más területen dolgozott ő is és felesége, Cindy is. Bret apjának (Blake) halála után költöztek vissza New Yorkból Utahba, hogy továbbvigyék a Christensen Wholesale-t, amely ma is a vállalkozás zászlóshajója, valamint az Alpine, Riley Blake és 2014 óta Penny Rose (kizárólag vintage stílusú) textilek kizárólagos disztribútora. 

2006-ban – felismerve a piaci rést - 100% flannel anyagokat kezdtek el gyártani Alpine márkanév alatt. A flannel anyagok sikerén felbuzdulva, valamint a színes, vidám, minőségi anyagok hiányának láttán, 2009. tavaszán mutatták be első, Just Dreamy névre hallgató textilkollekciójukat, majd 5 évvel később a Just Dreamy 2-t.

Forrás: Riley Blake Designs

A házaspárnak 4 gyermeke van (3 fiú és egy lány). A cég neve pedig, ahogy az már lenni szokott egy családi vállalkozásnál, a családtagok nevéből tevődik össze: Riley (lányuk neve) Blake (Bret édesapjának a neve).

Cindy, Bret felesége 10 évig nővérként dolgozott. A harmadik gyermekük megszületése után döntött úgy, hogy otthonról dolgozó anyuka lesz, s akkor indította útjára a céget, mikor a legkisebb gyermekük óvodába került. Számára is, mint sok otthonról vállalkozást elindító anyukának, a család és munka közti egyensúly megtalálása okozta a legnagyobb nehézséget. Évek alatt megtanulták, hogy a családra szánt idő az a családé, akkor nincs munka. Sikerült olyan alkalmazottakkal körülvenni magukat, akik távollétük alatt is ugyanolyan elhivatottsággal dolgoznak a cégnél, mint ők. Ma már azért sem érzi magát „bűnösnek”, mert a házuk rendben tartásához külső segítséget kért. Cserébe több idő jutott a családjára.

Évente 50 új textilkollekciót dobnak a piacra, s több, mint 30 tervezővel dolgoznak együtt. 

Riley Blake Designs: Summer Song2

Summer Song2 kollekció, tervező: Zoé Pearn, megjelenés: 2015. május; Forrás: Riley Blake Desings

Textileik elegáns, élénk, ugyanakkor visszafogott színvilágot tükröznek. A sokrétű  kínálatból bárki biztosan megtalálja, amire éppen szüksége van; legyen szó folt- vagy ruhavarrásról, illetve lakásdekorációról.  A Riley Blake anyagok között nemcsak 100% pamutvásznat, flanelt találunk, hanem kötött árut, laminált anyagokat, organikus pamutot és tavaly óta már lakberendezéshez használatos szövetet is.

Ráadásul az sem véletlen, hogy sok rózsaszín vagy rózsaszín alapú textil szerepel a kínálatban, mivel Cindy kedvenc színe is ez. Leginkább a varrószobájában szeret lenni, ahol nemcsak a falak, hanem a szekrények is rózsaszínek. 

Cindy varrószobája

Forrás: The Sewing Loft Blog

Ez nekem, mint babaruhákat gyártó vállalkozásnak direkt jól jön, nem gondoljátok? A gyönyörű textileken kívül számos varrással kapcsolatos kiegészítőt is kínálnak egy külön üzletágban (Sew together), úgy, mint gombot, szalagokat, csipkét, farkasfogat stb. Illetve van egy tűpárna klubjuk (pincushion club) is, ahol minden pénteken új tűpárna designt és mintát tesznek elérhetővé.

Végezetül pár személyes kedvencemet mutatnám be, melyekből már babaruhák is készültek:

Hello sunshine

Good life

Marguerite

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: