DIY babaházak polcból | baniko műhelye

DIY babaházak polcból

A lányomnak van vagy 10 barbie méretű babája (nem mind barbie márkájú, ezért fogalmaztam így). Vannak bútoraink is (kanapé, ágyak, emeletes ágy a kis tesóknak, szekrény, fürdőkád stb.). Viszont még nincs babaházunk. Már többször elgondolkodtam rajta, hogy legyen egy, mert a bútorokkal, babákkal gyakran játszik. De mindig visszatartott a mérete (és az ára). Mert, ha belegondoltok, akkor egy barbie méretű baba min. 30 cm magas. Ha ház, akkor emeletes, 2 vagy 3 szintes. Máris legalább 1 méternél járunk. A ház szélességére szintén legalább 60-70 cm-t számolhatunk. No nálunk ekkora hely sajnos nincsen. Téglalap alapú a gyerekszoba, s az emeletes ágy így is sokat elvesz a szoba hosszából leszűkítve ezzel a játszóteret. Sok helyen láttam, hogy könyvespolcból készítenek anyukák babaházat. Ez a megoldás tetszene is, mert elég stabil, strapabíró, s ha már nem használnánk babaházként, akkor funkcionálhat másként is. Sajnos ezt sem tudnám hol tárolni, ill. a férjem szerint luxus egy könyvespolcot átalakítani erre a célra. De azért mutatok 1-2 nekem tetsző ötletet erre, hátha kedvet kaptok nekiállni barkácsolni egy babaházat:

Ez azért tetszik, mert tényleg egy minimális könyvespolcból van, s a tetején még egyéb dolgokat is tárolhatunk.

Babaház könyvespolcból

Forrás

Ez már egy kicsit komolyabb darab. Igaz ugyan, hogy nem babáknak készült, de át lehet méretezni. 

Négyszintes babaház könyvespolcból

Forrás

Ez szintén könyvespolcból készült, s az anyuka nagyon klasszul berendezte saját készítésű bútorokkal. Az elkészítése jó móka, közös program lehet nagyon lányokkal. Már akár a polc festését is rájuk bízhatjátok.

S, ha tényleg nagyon sok babátok van, akkor IKEA Expedit polcból is készülhet ilyen mesés babaház. Csak legyen helyetek hová tenni.

Babaház IKEA polcból

Forrás

S hogy ne csak külföldi példákat említsek, egy Facebook csoportban ismertem meg Fejősné Nemes Nórát, aki saját maga nekiállt, hogy elkészítse kislányának a három szintes babaházat MDF lapokból. A vele készült interjút egy közös ismerősünk, Adrienn oldalán olvashatjátok el.

Nóra babaháza

Jó barkácsolást kívánok! Ha még nem iratkoztál fel hírlevelemre, a bejegyzés végén megteheted. 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: