Dr. Monyó, avagy hogyan készíts egyszerű doktornéni jelmezt | baniko műhelye

Dr. Monyó, avagy hogyan készíts egyszerű doktornéni jelmezt

Sokszor a munkánk, a háztartás vezetése mellett púp a hátunkra a farsang, arra meg pláne nincs időnk, hogy egyedi jelmezt találjunk ki. Gyakran pár nappal az ovis farsang előtt jut eszünkbe, hogy Te jó ég, mindjárt itt a farsang és még nincs jelmeze a gyerekemnek. A mostani bejegyzésben egy tényleg gyorsan megvalósítható jelmezötletet mutatok be, amit az utolsó pillanatban Te is meg tudsz valósítani.

Egyik ovis farsang alkalmával - mikor Bogi is jött velem az oviba farsangolni - beöltöztettem doktornéninek, hogy ne csak a bátyja élvezze a mulatságot. Mondanom sem kell nagy sikert aratott, ami részben a 2 éves korának volt köszönhető.

Jelmez elkészítése

Nincs szükségünk másra, mint egy sima fehér ingre, mely anya vagy apa alapruhatárában tuti megtalálható, illetve egy játék orvosi táskára, amiből 1-2 eszközt, pl. sztetoszkópot a gyerekre aggathatunk vagy adhatunk a kezébe egy dossziét is. Ha egy kicsit szeretnénk turbózni a jelmezen, akkor piros szigetelőszalagból ragaszthatunk egy piros keresztet az ing mellrészére és az ujjára.  Fiúk esetében pedig ajánlott még egy fehér nadrág is.

Bogi doktornő

Bogi doktornő

 

Doktornő és asszisztense

Doktornő és asszisztense

 

Ugye hogy milyen egyszerű?    

További inspirációs ötletekért, nézz körül "Könnyen és gyorsan elkészíthető jelmezötletek" c. Pinterest táblámon:

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: