Egy zümmögő varrógép meséi - Krisztián és a beteljesült álom | baniko műhelye

Egy zümmögő varrógép meséi - Krisztián és a beteljesült álom

Új sorozat indul a blogon, melynek címe - Egy zümmögő varrógép meséi. Ebben a sorozatban szeretném nektek bemutatni néhány kedves vásárlómat, akik elmesélik, hogy miben, milyen probléma megoldásában tudtam a segítségükre lenni az én kedves, halk hangon zümmögő Elna varrógépemmel. Mivel hamarosan véget ér a farsangi időszak, ami valljuk be idén elég hosszúra nyúlt, és most hétvégén lesz a híres Velencei Karnevál is, ami mindig a farsang lezárását jelenti, ezért én is egy egyedi farsangi kéréssel indítom a sorozatot. Miniinterjúm első alanya Timi volt, aki elsős nagyfiának, Krisztiánnak egy egyedi leopárd álarcot szeretett volna rendelni.

Kedves Timi, köszönöm, hogy elfogadtad kérésemet, és elmeséled a többieknek is közös kalandunkat. Először is kérlek mondj magadról pár szót, merre laksz, mivel foglalkozol, mekkorák a gyerekeid?

Szia Anikó! A GourmetVillage kézműves kávé – tea – egyedi ajándék webáruház ügyvezetője, baristája, webes szakija vagyok, illetve a Kelda WebGrafika Iroda webdesignere, SEO és webáruház szakija. Két „kis” fiam van, de gyorsan repül az idő Anyaként, már 4 és 7 évesek is elmúltak. Pár éve Szadán élünk. Budapestről költöztünk ki, mert csábított a lehetőség, hogy saját nemes borszőlőt termeszthessünk, illetve nem csak a srácok, hanem mi sem bírtuk a „lakáslakók” életének bezártságát.

 

Hol találtál rám?

Van egy szuper, igazán támogató közösség tele tettrekész, céltudatos, motivált és nem utolsó sorban tehetséges Anyuka vállalkozókkal, ez a Mompreneurs csoport, itt bukkantam Rád, pontosabban a Mompreneurs Market Place-en a Facebook-on, amit mindenkinek szeretettel ajánlok, akinek fontos, hogy egyedi, hazai és szívvel-lélekkel készült terméket vásárolhasson és ajándékozhasson.

 

Milyen kéréssel kerestél meg? Miért nem teljes jelmezben gondolkodtál, hanem csak álarcot rendeltél?

Nagy fiam, Krisztián igazi nagymacska rajongó, totyogós kora óta a mai napig egyik kedvenc szerepjátéka, amikor képzeletben leopárd bőrbe bújik.

 

Filcből készült egyedi leopárd álarc

 

Én ódivatú Anyuka vagyok, abban hiszek, hogy csak az a farsangi jelmez, amibe mi is beleadtunk valamit. A boltokban kapható kezes-lábas, nagyon szőrős, nagyon giccses gyerek jelmezektől meg kifejezetten kiráz a hideg. Szeretek alkotni a saját kezemmel én is, de tehetségben nem bővelkedek annyira, hogy egy ilyen ragadozót meg tudjak az elvárásaim szerint formázni. Ez az oka, hogy hiába rágta a fülemet Krisztián élete első farsangja óta, hogy leopárd szeretne lenni, mindig határozottan és eltántoríthatatlanul nemet mondtam neki.

Amikor megláttam az állatos álarcaidat, rögtön tudtam, hogy a Te kezedben van a megoldás. A baniko álarcokban ugyanis kellő egyensúlyban van a figura játékosan mesés, ugyanakkor kellően realisztikus megjelenítése. Az, hogy egy klassz farkat is kaptunk hozzá, már hab volt a tortán. Ugyanakkor én is kiélhettem anyai és alkotói ösztöneimet, amikor felvarrtam több száz foltot Krisztián nadrágjára és felsőjére. A legjobb az volt, hogy mindezt párhuzamosan, összedolgozva tudtuk tenni. Ezúton is köszönöm, hogy folyamatosan tartottad velem a munkád során a kapcsolatot, és segítettél a megfelelő színek kiválasztásában, hogy a végén tökéletesen passzoljanak a műveink.

 

(Mivel Timi nem talált színben hozzá illő rucit a jelmezhez, ráadásul nem is látta még élőben az álarcot, csak fotóról, ezért javasoltam, hogy vegyen ruhafestéket és fesse be vele Krisztián valamelyik fehér felsőjét. A szín kiválasztásában is a segítségére voltam. - szerkesztői megjegyzés)

 

Mi volt Krisztián első rakciója, mikor meglátta az álarcot?

Miután a kezébe adtam az álarcot, Krisztián első mondata ez volt: "Anyu, ez az álarc tökéletes". Ekkor odajött és mutogatta nekem rajta a szigort, hogy igen, pont ilyen morcosnak kell lennie egy IGAZI leopárdnak, és milyen jó, hogy az ott van rajta. És igen, megfogta a lényeget: a Te álarcaidnak karaktere, jelleme van, ettől olyat egyediek és szerethetőek.

Még egyszer nagyon köszönjük, hogy teljesítetted Krisztián vágyát, és első iskolai farsangján leopárd bőrbe bújhatott.

 

Leopárd álarcom kiegészítve Timi jelmezével

Kedves Timi, nagyon örülök, hogy sok év után sikerült egy álmot valóra váltanom. Azt hiszem "kis" fiad ezután még jobban hinni fog az álmaiban, és nem hagyja majd magát eltéríteni tőlük.

Köszönöm az interjút, és hogy Te voltál az első!

*********************

Ha Te is szeretnél leopárd vagy más állatos álarcot farsangra kattints ide!

Rendelek egy jelmezt!

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: