Egyszerűen és gyorsan elkészíthető gyereknyakkendő | baniko műhelye

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető gyereknyakkendő

Az oviban hétfőn megvolt az anyák napi ünneplés, de a suliban csak holnap lesz az ünnepi  műsor. Ebből az alkalomból gondoltam meglepem Szabit egy nyakkendővel, mivel már régóta szeretne egyet, s szeretne néha elegánsan felöltözni. Így tegnap leültem a varrógép elé, s készítettem egy  tényleg egyszerű, gyorsan elkészíthető nyakkendőt. Attól egyszerű, hogy nem úgy készül, mint a "felnőtt nyakkendő", tehát bélelve, hanem csupán a két anyagréteget varrom össze, kifordítom, készítek rá egy bújtatót, s már kész is. De ha kicsit hosszabbra hagyjuk, akkor szabályosan is meg lehet kötni, még akár ezt a hosszúságot is, amit én varrtam.

NYAKKENDŐ SABLON LETÖLTÉSE

Elkészítés menete:

1. Vágd ki a sablont kb. fél centis ráhagyással körbe.

2. Ragaszd össze.

3. Fektesd az anyagra, s rajzold át a sablont. Egyszerűbb, ha félbehajtott anyagra rajzolod át (szín színnel szemben legyen), így elég csak az egyik oldalon átrajzolni. Nekem nem volt csak fél méteres anyagom ebből a sötétkékből, így keresztben egy helyen varrott a nyakkendő. De mivel a nyakrészhez esik, senkit sem zavar. :-)

4. Ha összegombostűzted, akkor máris varrhatod körbe. Arra vigyázz, hogy valahol az egyik oldalán hagyj egy kb. 5-8 cm-es részt, ahol ki tudod majd fordítani.

5. Ha körbevarrtad, akkor már csak ki kell fordítani (talán az egészben ez a legnehezebb rész), s le kell vasalni, ill. kézzel vagy géppel a kifordítás helyét bevarrni.

Nekem van egy speciális kifordító pálcám, amit ITT szereztem be, s ezzel nagyon könnyen kifordítottam. Ha nem a hagyományos módon szeretnéd megkötni, akkor készítsd el hozzá a bújtatót is. Vágd ki 2x az bújtató anyagát, s a két hosszabbik oldalon varrd össze. Majd kifordítás után a rövidebb oldalon is varrd össze őket. Ezzel kész a bújtatód is.

Jó munkát kívánok!

 

gyerek-nyakkendo-by-baniko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ui.: Azóta egy osztálycsoport fotózás is történt, s Szabi kifejezetten kérte, hogy nyakkendőben mehessen a fotózásra. Maga a kép még nincs meg, de azért reggel Szabit megörökítettem a nyakkendőben:

Szabi nyakkendőben      

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: