Elkészültek a kardok | baniko műhelye

Elkészültek a kardok

Decemberben vettünk egy emeleteságyat, de egy kis balesetnek köszönhetően, újra le kellett gyártatnunk az ágy lábait. Viszont ezeket - sok idegeskedés és kavarodás után - sajnos csak februárban kaptuk meg. Így elég sokáig úgy nézett ki férjem dolgozószobája, mint egy raktár. A kartonokat, amikbe a bútorok voltak csomagolva, nem engedtem kidobni, mert mindenképpen szerettem volna újrahasznosítani őket. (Később azt is elárulom, hogy én mire használtam fel.) A lentebb bemutatott kardok is az utolsó kartondarabokból készültek. :-) Első ránézésre úgy tűnik, mintha nem karton lenne az alapanyaguk, s nem is így képzeltem el őket. De aztán a férjem javasolta, hogy tekerjük körbe szigetelőszalaggal őket (volt itthon zöld, kék, piros és fehér szigetelőszalag). S természetesen kellett egy fiús és egy lányos verzió is. kardok Én eredetileg a gyerekeknek szerettem volna több "munkát" adni az elkészítésükhöz, de már nagyon türelmetlenek voltak. Azt szerettem volna, ha ők festik ki maguknak a kardot. De azt hiszem, így tartósabbak lettek, mintha festették volna őket. No akkor nézzük hogy is készültek ezek a kardok: 1. A sablonnal kicsit csaltam, mert a szekrényükből elővettem Szabi fakardját, s azt rajzoltam körbe a kartonon. A pengéjét és a markolatát (a fenti képen a piros rész) 2x, míg a keresztvasat (fenti képen zöld) 3x vágtam ki. Ezt inkább felnőtt végezze, mert nem volt egyszerű kivágni ezt a vastag kartont. Azt javaslom, hogy a pengét egyszer száliránynak megfelelően, máskor pedig a szálirányra merőlegesen vágjuk ki - így merevebb tartást érhetünk el vele. kard-sablonkivagott-kard-sablon2. Én technokol ragasztóval összeragasztottam az alkatrészeket először. A keresztvas résznél 1 darabot a 2 penge közé ragasztottam, a másik 2 részt pedig kívülre. 3. Ezután jöttek a gyerekek is segíteni. Ők tekerték be a kardokat szigetelőszalaggal. Először a pengét és a markolatot, majd a keresztvasat. Persze menet közben derült ki, hogy nem elég a szigetelőszalag, így a fehér részt is átragasztottam zölddel. :-) munka-kozbenkard-szigszalag4. Elkészültek a kardok, s megkértem kis segítőimet, hogy álljanak is modellt hozzá. Szabi karddal1Szabi-es-a-kard
Itt még kilátszik a keresztvason a fehér szigszalag Itt még kilátszik a keresztvason a fehér szigszalag

5. Nem maradt más hátra, mint kipróbálni. Épp akkor ért haza a férjem a bevásárlásból, s míg én eltakarítottam a hulladékot és a szemetet, addig a fiúk kipróbálták a kardokat.
a proba A próbacsata

Még egy apró érdekesség a karton kapcsán. Amíg mi Szabival a kardot készítettük, addig mellettem Bogi a levágott, maradék kartonból és szigetelőszalagból teljesen egyedül készített egy madárkát. A végén a filctollal még szemet is rajzolt neki, s a csőrében pedig visz valami eleséget. Nagyon kreatív a kiscsaj!

madarka Ugye Ti is látjátok a madarat benne?

madarka1 Közelebbről a madárka feje, teste.

Zárásképp, ha ez túl bonyolult kard lenne, mutatok egy újságpapírból készült kardot is, melynek részletes leírását (szöveggel és képpel) ITT találjátok.

Nem maradt más hátra, mint csatára fel! (És időnként rászólni Szabira, hogy ez fájt a húgodnak vagy óvatosabban...)

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: