Első saját készítésű mackóim | baniko műhelye

Első saját készítésű mackóim

Az ollótartó varrása kapcsán már említettem, hogy a Jenka Stílusiskolába járok textiljáték-készítő képzésre. Most még csak a maciknál tartunk, később jönnek a Waldorf és egyéb babák, valamint textiljátékok. Sokféle anyagot fogunk kipróbálni. Eddig filcből és polárból varrtunk mackót. Első alkalommal rögtön bedobtak minket a mélyvízbe. A táblára felrajzolt macit kellett szintén a táblára lerajzolt alkatrészekből lemodellezni megfelelő méretben és megvarrni. Mondanom sem kell, nem volt könnyű. Pláne, hogy előtte még soha nem csináltam ilyet, s térben sem láttam a kész macit. Arról már nem is beszélek, hogy mindent kézzel kellett varrni.

Első filc mackóm

Múlt hétvégén már hozott szabásminta alapján dolgoztunk, s abból készült ezt a cuki lány jegesmedve, aminek egy részletet már a Facebookon is bemutattam. A macinak egyébként mozog a karja és a lába is. S hogy ne unatkozzon a leányzó, már készül egy fiú maci is sötétbarnából. :-)

elso-polar-macko-by-baniko

Polár jegesmackóNemcsak ülni, hanem állni is tud.

polar-jegesmedve1-by-baniko

És még gondoskodik is a pici barna filc mackóról. :-)) Igazi medveanyu.

elso-mackoim-by-baniko

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: