Építsünk várat WC papír gurigából! | baniko műhelye

Építsünk várat WC papír gurigából!

​Most, hogy jövő héten nyaralni megyünk Balatonarácsra, kb. 10 fokot visszaesik a hőmérséklet, s a nyaralás alatt kánikulára egyáltalán nem számíthatunk. Már ma reggel esőre ébredtünk, pedig strandolást terveztünk. Esős időben még nehezebb lefoglalni az olyan eleven gyerekeket, mint a miénk. A nyaraláson a hűvös, esetleg esősebb idő nem gond, mert lehet kirándulni: mi is beterveztük már a Veszprémi Állatkert meglátogatását, ill. a vár megnézését is. Remélhetőleg Tihanyban is több időt tudunk eltölteni, mint 5 évvel ezelőtt, mikor a vihar elmosta a kirándulásunkat, s sietni kellett vissza az utolsó komphoz, hogy Füredre vissza tudjunk menni.

Tihanyi Apátság a kikötőből

Szóval miután akartak ma reggel a gyerekek, a neten kicsit nézelődtem valami nem szokványos ötlet után. Arra gondoltam, hogy pl. hajtogatok nekik valamit (Boginak virágot, Szabinak repcsit), s azt festik ki. De nézelődés közben bukkantam erre a remek ötletre. WC papír henger újrahasznosítása. A gyerekeim sok mindent gyűjtenek, pl. kagylókat, Duna-parton talált köveket, csontokat, WC papír gurigákat, jégkrémpálcikákat stb. Eddig a gurigákat max. kifestettük, távcsövet vagy állatot készítettünk belőle, de a várépítés soha nem jutott volna eszembe! Ti gondoltatok már rá, hogy milyen klassz várat lehet építeni és festeni belőle? Persze türelemjáték az egész. Nálunk ez úgy néz ki, hogy együtt elkezdjük, s én fejezem be egyedül. Ez most is így történt. Persze utána már szívesen játszanak vele. Szerencsére én csak 4 gurigát használtam fel a várépítéshez, s nem is lett olyan szuper, mint az eredeti oldalon, de a gyerekeknél sikert aratott.

Szükséges eszközök:

  • néhány WC papír guriga (a magasabb városzlophoz szerencsésebb a papírtörlő gurigája, de én pl. 2 WC papír gurigát összeragasztottam)
  • festék és ecset
  • színes papír vagy karton
  • olló
  • ragasztó
  • ceruza vagy körző

Érdemes a bástyát, az ajtókat, ablakokat előre kivágni, s utána festeni. Fordított sorrendben meg kell várni, míg teljesen megszárad, mert addig a papír is puha marad. Mi szürkére festettük a várat, feketére az ablakokat, s barnára az ajtót. A tetőhöz egy nagy bögrét körberajzoltam színes papírra, kivágtam, s egy helyen a középpontig bevágtam, majd kúp formájúra összetekertem és leragasztottam. Ha minden megszáradt, nincs más dolgunk, mint összeragasztani a hengereket, s indulhat a játék! 

Vár WC papír gurigából

Lányos anyukáknak sem kell elkeseredniük, egy kis színvariálással tökéletes hercegnői kastély varázsolható belőle. Elég csak rózsaszín és lila festék, s máris lányos a korábbi vár. Persze virágokkal tovább díszíthetjük a hengereket.

Lányos vár

Lányos verzió. A képen a Lego Friends babák kukucskálnak ki, de Lego Duplo babákkal is remekül működik.

S hogy mire jó még a WC papír guriga egy 3,5 éves kislány szerint? Hát karkötőnek! Nem feltétlenül kell az egész gurigát felhasználni, akár csíkokra is vághatjátok. Ha pedig valakinek nem fér rá a kezére, vágjátok el hosszában a gurigát, s úgy tegyétek a csemetétek kezére. A fiamnál is így csináltuk, s nagy volt a siker. Persze neki már gladiátor alkarvédőként "adtam el". :-)

Karkötő WC papír gurigából

Színes karkötők WC papír gurigából

Ti újrahasznosítjátok a WC papír gurigákat? Ha igen, miket készítetek belőle? Várom az ötleteket!      

 

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: