Ez+az | Bakonyi Anikó | baniko műhelye

Hogyan válaszd ki a tökéletes farsangi jelmezt?

Az ovisok, és talán még az alsósok számára a farsang az egyik leginkább várt, közkedvelt esemény. Az óvodában egy egész hetet szoktak szentelni ennek a mulatságnak. Éppen ezért a jelmezválasztást sem lehet elhanyagolni, vond be gyermeked is a folyamatba. Íme néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni a jelmez kiválasztásánál. Ezzel nemcsak a saját munkád, hanem az óvónénik munkáját is megkönnyíted.

Mi kerüljön a mikuláscsomagba?

Gyerekkoromból emlékszem, hogy akkor még ritkaság számba ment itthon a déligyümölcs, így mindig nagyon örültünk, ha a csomagban banán és/vagy mandarin is lapult a csokik mellett. Mára annyit változott a fogyasztói társadalom, hogy ezek a gyümölcsök napi szinten elérhetők, ill. a gyerekek is sokkal több csokit, édességet esznek, ami nem tesz jót nekik. Mikor még ovisok voltak a gyerekek, annyi csoki összegyűlt ilyenkor, hogy húsvétig kitartott - kaptunk a nagyszülőktől, az ovitól, és természetesen mi szülők is vettünk. Mára már redukáltam a csomagok számát, a mennyiség helyett a minőséget helyeztem előtérbe.

3+1 adventi naptár ötlet vállalkozó anyukáktól

Idén december 2-án kezdődik az adventi időszak, ekkor gyújtjuk meg az adventi koszorún az első gyertyát. A karácsonyig hátralévő 4 hét a várakozás, az ünnepre való készülődés ideje. Sokaknál azonban talán az év legstresszesebb időszaka ez. Engedj meg magadnak egy kis pihenést, lelki feltöltődést. Nem baj, ha nincs ötfogásos menü; ha nem csillog-villog a lakás. Egy vidám, derűs anyukának minden családtag jobban örül, és még Te is jobban fogod érezni magad a bőrödben. A külsőségek helyett inkább koncentrálj a közös élményekre, mert öregkorodban nem arra fogsz emlékezni, hogy milyen tiszta volt a lakás, ház, hanem, hogy milyen díszeket készítettetek közösen a gyermekeddel, hogy a mézeskalácssütés közben mit rontottatok el, hogyan égettétek el stb.

Kézműves mikulászsákok mikulásra

5 szuper kézműves mikulászsák, amibe elrejtheted gyermeked ajándékát

Lassan közeledik a gyerekek körében egyik legnépszerűbb, és várva várt hónapunk a december. Ilyenkor nem csak a Jézuska/Angyalka hoz nekik ajándékot, hanem még a Mikulás is ellátogat hozzájuk. Sőt! Vannak olyanok, mint a lányom is, akik ebben a hónapban ünneplik a születésnapjukat is. Az ünnepek közeledtével egyre inkább gyerekeink kerülnek a középpontba: az év vége felé haladva azon törjük a fejünket, hogy milyen ajándékok kerüljenek a fa alá, mi kerüljön a mikuláscsomagba vagy mit adjuk a szülinapjára? Mert lássuk be, minden gyerek szeret ajándékot kapni, és számunkra a gyermekünk öröme a legnagyobb kincs.

Ajándékötletek barátnődnek szülinapra

Közeledik barátnőd szülinapja, de nincs ötleted mit vegyél neki ajándékba? Íme 14 ajándékötlet, aminek biztos örülne!

Már csak pár hét és mindjárt itt van barátnőd szülinapja? Nincs ötleted, de a sablonos ajándékok helyett valami személyessel, valami egyedivel, valami maradandóval szeretnéd őt meglepni? Az alábbiakban összegyűjtöttem pár ajándékötletet, amik segítségedre lehetnek ebben.

Esztergom

Hová menjünk osztálykirándulásra?

Fel tudod még idézni egyik kedvenc osztálykirándulásodat? Emlékszel még a fogkrémmel bekent kilincsre vagy a hajnalig tartó beszélgetésekre, esetleg hogy valaki elhagyta a cipőjét? Ilyenkor év vége felé örök téma pedagógusok és szülők körében is az osztálykirándulás. Hová menjünk és mennyi időre? A legkedveltebb úticélok természetesen a nagyobb és ismertebb városok, régiók, úgy mint Budapest, Esztergom, Eger, Sopron, Debrecen, Szeged, Balaton és a Velencei-tó. De vajon mi olyan jó az osztálykirándulásokban? Hát elsősorban a közös élmény, amire akár később egy osztálytalálkozó alkalmával is szívesen visszaemlékszik tanár és diák egyaránt.

Állati színek

A természetben számos szebbnél szebb színű állat található. De vajon mire jó ez a színesség? A színek és a mintázatok különböző feladatokat töltenek be - például segítik a rejtőzködést, szabályozzák a hőháztartást, nászidőszakban elősegítik a hímnek az udvarlást, valamint segítenek a vetélytársak távoltartásában.

Oldalak

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: