Farsang | Bakonyi Anikó | baniko műhelye

Egy zümmögő varrógép meséi - Krisztián és a beteljesült álom

Új sorozat indul a blogon, melynek címe - Egy zümmögő varrógép meséi. Ebben a sorozatban szeretném nektek bemutatni néhány kedves vásárlómat, akik elmesélik, hogy miben, milyen probléma megoldásában tudtam a segítségükre lenni az én kedves, halk hangon zümmögő Elna varrógépemmel. Mivel lassan a farsangi időszak végére érünk, ami valljuk be idén elég hosszúra sikerült, és most hétvégén lesz a híres Velencei Karnevál is, ezért én is egy egyedi farsangi kéréssel indítom a sorozatot. Mini interjúm első alanya Timi volt, aki elsős nagyfiának, Krisztiánnak egy egyedi leopárd álarcot szeretett volna rendelni.

Közeledünk a farsang farkához - vége a mulatozásnak

Idén a tavalyihoz képest rövidebb volt a farsangi időszak, jövő hét szerdán már véget is ér - ami idén pont egybeesik a Valentin-nappal. A farsang utolsó három napját a néphagyomány szerint a farsang farkának is nevezik, ez a mulatozás, az ünneplés, a téltemetés ideje, csúcspontja a karnevál. Két héttel a farsang vége előtt kezdődik az egyik leghíresebb karnevál, a velencei. Nem véletlen, hogy az óvódák és iskolák is a farsang farkához közeli időpontban rendezik meg a jelmezbált, égetik el a Kisze-bábot.

Boszorkány jelmez

Most már csak a gyerekek jelmezével vagyok adós. A Szabinál nem volt nehéz dolgom: farsangról volt egy farkas jelmezünk. Bogit viszont szerettem volna boszorkánynak beöltöztetni, mégpedig a Halloween színeiben. A boszi jelmezéhez először is kellett egy szoknya, lehetőleg lila, fekete, narancs vagy zöld.

Oldalak

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: