Farsangi jelmez | Bakonyi Anikó | baniko műhelye

Farsang egy óvónéni szemével: Milyen a jó és praktikus jelmez?

Hamarosan közeledünk a farsang végéhez, így az óvodákban is elkezdődtek a farsangi témahetek, mulatságok, jelmezbálok. Ebben az időszakban azzal vagyunk elfoglalva, hogy minek szeretne beöltözni gyermekünk, vajon időben elkészülünk-e a jelmezzel, ill. hogyan fogjuk azt megvalósítani. Mi magunk csináljuk, esetleg bevonjuk a nagyit is? Vagy "csak" beugrunk egy kölcsönzőbe és választ egy jelmezt magának a gyerek.

Közeledünk a farsang farkához - vége a mulatozásnak

Idén a tavalyihoz képest rövidebb volt a farsangi időszak, jövő hét szerdán már véget is ér - ami idén pont egybeesik a Valentin-nappal. A farsang utolsó három napját a néphagyomány szerint a farsang farkának is nevezik, ez a mulatozás, az ünneplés, a téltemetés ideje, csúcspontja a karnevál. Két héttel a farsang vége előtt kezdődik az egyik leghíresebb karnevál, a velencei. Nem véletlen, hogy az óvódák és iskolák is a farsang farkához közeli időpontban rendezik meg a jelmezbált, égetik el a Kisze-bábot.

Dr. Monyó, avagy hogyan készíts egyszerű doktornéni jelmezt

Sokszor a munkánk, a háztartás vezetése mellett púp a hátunkra a farsang, arra meg pláne nincs időnk, hogy egyedi jelmezt találjunk ki. Gyakran pár nappal az ovis farsang előtt jut eszünkbe, hogy Te jó ég, mindjárt itt a farsang és még nincs jelmeze a gyerekemnek. A mostani bejegyzésben egy tényleg gyorsan megvalósítható jelmezötletet mutatok be.

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: