Farsangi készülődés 1. - girland készítése maszkokból | baniko műhelye

Farsangi készülődés 1. - girland készítése maszkokból

A héten sajnos Bogica betegség miatt itthon volt, ill. később Szabi is "csatlakozott" hozzá. Kihasználva az alkalmat, kicsit farsangoltunk itthon, díszeket, maszkokat készítettünk. Persze közben készültek a jelmezek is. Pontosabban csak a  farkas, mert a Piroskához a neten rendelt piros anyag még mindig nem érkezett meg. (Négyen is itthon voltunk pénteken, s a posta ennek ellenére sikertelen kézbesítést jelzett a feladónak. Egy ember még lehet süket, na de négy. Nem is bosszankodom, már kimérgelődtem magam. Állítólag hétfőn újra kézbesítik. Úgy legyen!) Szóval mindenki kivette a részét a munkából. Először maszkokat készítettünk. Volt itthon rengeteg színes krepp papírom (egyszínű és színes), ill. vettem félfamentes papírlapokat is.

Szabi munka közben

Szabi munka közben

 

  • A guglin kerestem egy sablont és nyomtatás után kivágtam.
  • Körberajzoltam a félfamentes papírlapra.
  • Ezután a hátoldalára ráragasztottam egy darab krepp papírt, amit lefedte a maszkot.
  • Utána pedig a gyerekek kivágták a maszkokat (én meg azért utánuk igazítottam helyenként, mivel maximalista vagyok).
  • Így születtek meg a piros-fehér pöttyös (nekem ez a kedvencem), piros, zöld, kék, arany és szerpentin mintás maszkok. Olyan sokat csináltunk, hogy a Szabi is a végén belejött a körbevágásba, s egyre szebben vágta körül. :D

Így néztek ki, mielőtt felfűztük őket. :-D

Így néztek ki, mielőtt felfűztük őket. :-D

 

Mielőtt felfűznénk girlanddá a maszkokat, játsszunk velük memóriajátékot. De akár készségfejlesztő játékot is játszhatunk: az elkészült maszkokat hímzőfonal segítségével a hátoldalról fűzzük fel egymás után egy bizonyos sorrendben. Majd kérjük meg a csemeténket, hogy mondja meg mi jön mondjuk a piros maszk után. :-)

Girlanddá felfűzött papírmaszkok

Girlanddá felfűzött papírmaszkok

 

Ne menj messzire, mindjárt folytatom! :-)  

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: