Femini Box kibékák | baniko műhelye

Femini Box kibékák

Még nyár elején indult egy új "tematikus női meglepetésdobozos" kezdeményezés Femini Box néven. Megálmodójuk Örsi-Korényi Szilvia (Mirifay Design) és Pál Piri (ByPippa), akik maguk is anyukák és vállalkozónők. Céljuk, hogy megismertessék a célközönségget a hazai alkotók, tervezők, dizájnerek munkáival, alkotásaival.

"Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy korlátozottak a lehetőségek, főleg akkor, amikor szerény a tervező büdzséje és még egy egyszerű webshop elkészítése is nagy terhet jelent. Ezért nagyon sok kiváló hazai tervezőt nem ismerhetünk meg, ami nagy veszteség, mert hiszünk abban, hogy a tömegcikkekkel ellentétben sokan igénylik a tehetséges alkotók által tervezett és kivitelezett termékek jelenlétét otthonaikban. "- mondták a lányok.

Minden doboznak más a tematikája (pl. baba, gyerek, lakásdekoráció, ékszer, szépségápolás, DIY), limitált példányszámban készül, de az elsődleges célcsoport mindig a nők lesznek, ahogy a nevük is mutatja: mert valljuk be őszintén, imádjuk a meglepetéseket, és vásárolni is jobban szeretünk a férfiaknál!

Minden dobozban négy hazai tervező munkájával ismerkedhetsz meg, emelett három kisebb bónuszterméket, valamint egy igényes katalógust is találsz, melyből többet megtudhatsz a dobozban szereplő tervezőkről és ráadásként még számos kupont is rejt e kis füzetecske. A kezdeményezés lényegében "házhoz viszi" a dizájnereket, miközben termékeik azt súgják a fülünkbe: 


"Hello, ez vagyok én! Nézd meg, fogd meg, őrizd meg, használd, hisz szeretettel készítettem! Remélem, tetszik, amit látsz! Ha van kedved, gyere, és nézd meg a többi termékemet is!"
 

Az első doboz a "hello bébi" volt, ami az egy év alatti kisgyermekes szülőknek szólt. A mostanani két (!) doboz már a 2-5 év közti kisgyermekes anyukákat szólítja meg Femini Box Kis Gyermek I. és II. néven, és ebből a második dobozba készítettem a kisbékáimat.

Amikor jelentkeztem tervezőnek, az volt a kérés, hogy a dobozba kerülő termék semleges színű  legyen, mert nem lehet tudni, hogy épp kislányos vagy kisfiús anyuka vásárolja meg a dobozokat. Bevallom nem volt könnyű semleges színben tartani a békákat, mert számomra egy szín attól válik lányossá vagy fiússá, hogy milyen kiegészítő színt párosítok hozzá, illetve egy kislánynak vagy kisfiúnak is tetszhetnek az ellenkező nemre jellemző színek. Végül a napsárga, narancs, kék, zöld, türkiz kombinációnál maradtam, ill. készült pár föld színű béka is. Elvégre a békák elég színes egyéniségek.

És hogy miért a békát választottam? Először is az alkotás pillanatában éppen ez volt az aktuális kedvenc figurám. (Azóta készültek újabb plüssállatok is, amiket még nem mutattam, így most már van másik kedvencem. :-)) Másrészt szempont volt az, hogy könnyen és gyorsan megvarrható legyen, mivel a határidő szoros volt, és tudtam, hogy csak a nyár végén, a suli elején tudok vele foglalkozni. A méret meg úgymondjam adott volt, hiszen a lányok megmondták, hogy maximum mekkorák lehetnek a dobozba kerülő alkotások méretei, így kézenfekvő volt egy lekicsinyített, tenyérben elférő béka. :-)

Színenként szabtam és varrtam a békákat, hogy ne unjam meg őket, mert a monoton munkákat nem szeretem. (Persze közben, amit nem felejtettem el, azt meg is örökítettem.) Először lila békák is kerültek a kínálatba, de végül a lányokkal közösen elvetettük őket.

 

Miután elkészült a sok kis béka, már csak a kitömésük és a gomb szemek felvarrása volt hátra. Ez jó kis esti program volt, filmnézés közben tökéletes esti elfoglaltságot jelentett. De néha - persze nem este - még a fiam is besegített a tömésbe. Megmondtam neki hány grammra kell kitömni a békát, és nagyon ügyes segédnek bizonyult. Sajnos fotódokumentáció nem készült róla. :-(

És tádááám, íme a végeredmény (egy része): színes, vidám kisbékák, mert én így színesen szeretem őket! És hogy összesen mennyi kisbéka született, az maradjon meglepetés. :-)

 

És ahogy azt már megszokhattad, a kisbékák mellé jár egy születési bizonyítvány is, amire ráírhatod gyermeked nevét, ill. hogy milyen nevet adtok a békucinak.

Köszönöm a Feminis lányoknak a lehetőséget, remélem Nektek is elnyerte tetszéseteket!

Örömmel és mosollyal teli játékot kívánok!

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: