Festett tojások | baniko műhelye

Festett tojások

A Facebookon már említettem, hogy a héten valamelyik este lecsaptak a gyerekeim a férjem által kifújt tojásokra, amiken én szerettem volna többféle tojásfestési technikát kipróbálni, ill. a szintén az ilyen célra vásárolt hungarocell tojásokra.No de sebaj, kifestettük ezeket közösen, ill. végre kipróbálhattam valami új dolgot, amire szintén rég készültem: hogyan lehet egyforma pöttyöket készíteni tojásokra sablon nélkül. Nem túl bonyolult, csupán néhány olyan eszközre van szükségünk, aminek lapos és kerek a vége: pl. hurkapálcikára, ceruzára, filctollra stb. A gyerekekkel együtt először lefestettük a tojásokat, ki-ki a maga ízlésének megfelelően. (Bevallom a Bogi által festetteket én átfestettem egyszínűre, mert sajnáltam a kifúrt tojásokat ilyenre elpazarolni. De a festett hungarocell tojásokat egy ideig még megőrizzük.)
Elmélyülten dolgoznak. Elmélyülten dolgoznak.

Szabi épp egy kifújt tojásra fest csíkokat és pöttyöket. Szabi épp egy kifújt tojásra fest csíkokat és pöttyöket.

Már száradnak a lefestett tojások. Már száradnak a lefestett tojások.

Majd száradás után jöhettek a pöttyök. Először hurkapálcikával próbáltam ki. Csak mártsátok bele a hurkapálcika végét a festékbe, s csináljatok egy pöttyöt a tojáson. Én úgy döntöttem, hogy bátor leszek, s először virágokkal díszítettem a tojásokat, majd sormintával is kiegészítettem a designt, s végül már 2 féle festéket is használtam.
Pöttyözés hurkapálcikával Pöttyözés hurkapálcikával

Utolsó fázisként, szintén száradás után, az átfúrt tojásokba a hurkapálcika segítségével szalagot bújtattam, majd alul duplára csomóztam, s készen is volt a tojás akasztója. Mehet majd a tojásfára. A hungarocell tojásoknál (2 zöld) pedig csak egyszerűen gombostűvel (és egy flitterrel) rögzítettem az akasztót.
A végeredmény A végeredmény

Kipróbáltam még a pöttyözést a ceruzavéggel és fültisztító pálcikával is, de én inkább maradok az apró pöttyöknél.
Ceruzavéggel pöttyözve Ceruzavéggel pöttyözve

Fültisztítópálcikát használtam a pöttyök kialakítására. Fültisztítópálcikát használtam a pöttyök kialakítására.

Bogi festette rózsaszín és narancs tojások.... Bogi festette rózsaszín és narancs tojások....

... melyek jól mutatnak így együtt a többi tojással. ... melyek jól mutatnak így együtt a többi tojással.

Kísérletezgessetek bátran a színekkel és a pöttyökkel. Én akrilfestéket használtam a munka során, de egy sima hobbifesték vagy a tempera is megteszi.    

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: