Focis tornazsák használt farmerből | baniko műhelye

Focis tornazsák használt farmerből

Mondhatnám, hogy a 2014-es foci VB ihlette ezt a tornazsákot. Ugye milyen jól hangzik? Valójában nem igaz. Egyszerű prózai oka van a születésének: évközben többször is elszakadt Szabi tornazsákja, lejött róla a pókemberes matrica, s meguntam a folytonos javítgatást. Úgy döntöttem, hogy varrok neki egy új tornazsákot strapabíróbb anyagból. S miért focisat? Egyrészt, mert fiú, másrészt év közben focira járt. A foci VB kapcsán pedig jól jött, hogy végre megírjam a bejegyzést, s megmutassam a kész tornazsákot. :-) Na de milyen anyagból legyen? Ugye nekem inkább lányos, vékony anyagaim vannak, ezért kitaláltam, hogy egy felnőtt farmert alakítok át. Abból ugyanis rengeteg van félretéve, jó lesz az még valamire címszóval. A fekete-fehér focilabdához egy sötétszürke farmert választottam (bár a fotókon ez talán nem látszik, mivel este fotóztam). Most pedig jöjjön a képes tutorial az elkészítéséről. A focilabda sablonját és elkészítési módját ITT tudod megnézni. Keresd meg a farmernadrágnak azt a részét, ahonnan kiszabod a tornazsákot. Nekem egyszerű dolgom volt, csak hozzámértem az elhasználódott régi tornazsákot a farmerhez. Mivel felnőtt farmerről van szó, ezért az ülepénél a legszélesebb a nadrág szára. Vágd le megfelelő méretre. Viszonyítási alapként a mi tornazsákunk 29x41 cm.

Focis tornazsák2

Ha szeretnél applikációt (pl. a focilabdát) is rávarrni, akkor bontsd szét az egyik oldalán, s gombostűzd rá a mintát a tornazsák elejére. Majd varrd rá az applikációt a mintához illő cérnával, de akár tőle elütő színű cérnával is varrhatod, hogy jobban kitűnjön. Én piros díszítő öltéssel is körbevarrtam a focilabdát, így az összehúzó piros színe visszaköszön a labdán is.

Focis tornazsák3

Ezután a farmernaciból vágj ki 2 db pici téglalapot. Ezeken keresztül húzod majd át az összehúzó zsinórt.

Tornazsák4

Most varrd be félbehajtva ezeket a bújtatókat a tornazsák mindkét oldalába alulra. Az egyik oldalon nincs gondod, mivel fentebb már szétbontottad az oldalát. A másik oldalon én egy picit egyenesebbre vettem a zsákot (levágtam belőle), mivel szűkülő eleve a formája, így oda is be tudtam varrni a másik bújtatót.

Tornazsák5

Tornazsák6

Most, hogy már a bújtatók is benne vannak a helyükön, cikk-cakkozd el körbe. Arra vigyázz, hogy a tetejénél nehogy összevarrd a tisztázással, mert akkor nem fogod tudni kifordítani. A szegés után varrd le körbe, de a tetejénél ne varrd végig, mivel a zsinórok miatt azt vissza fogjuk hajtani.

Tornazsák7

Hajtsunk vissza 3 cm-t, s varrjuk le körbe (én ezt is pirossal varrtam, vastagabb díszítőöltéssel). Valószínűleg a zárt oldalvarrásnál vissza kell bontani a varrást, különben nem tudjuk majd a zsinórt belehúzni.

tornazsak-

Tornazsák8

Most már csak a piros zsinórt kell belehúznunk - ki hogy szereti - egy vagy 2 oldalról a képen látható módon, s máris készen vagyunk a táskával.

Tornazsák9

tornazsak10

Így néz ki a fogasra akasztva:

Kész a tornazsák.

S így iskolába menet Szabi hátán:

Farmerből tornazsák

Foci VB kapcsán nyugodtan varrhatod sárga-zöld kombinációban is. A siker garantált lesz! Kellemes varrást kívánok! Ha bármilyen kérdésed van vagy elakadsz, nyugodtan kérdezz, s szívesen válaszolok.

Megosztás

Hozzászólások (2)

  • anon

    Köszönöm a szuper ötletet! Épp most alakítottam át egy felnőtt farmert rövidnadrággá, és azon gondolkoztam, hogy mit csináljak a levágott szárral:)

    2014.07.20.
  • Baniko képe

    Kedves Juci! Szívesen. Ha esetleg elkészülsz a tornazsákkal, mutasd meg nekünk is. Jó munkát kívánok! B.Anikó

    2014.07.21.

Oldalak

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: