Fogtündér | baniko műhelye

Fogtündér

Egy korábbi bejegyzésemben  már írtam, hogy Szabinak kiesett a 2. tejfoga, így újra eljött hozzánk a Fogtündér. Elgondolkodtatok már azon, vajon hogy nézhet ki?  Mert például a Mikulásról konkrétan tudjuk, ill. a Húsvéti nyúlról is van valamilyen képünk. De mi a helyzet a Fogtündérrel? Ennek jártam utána.Spanyolországban például nem a Fogtündér jön el a tejfogakért, hanem Pérez kisegér. Készült is erről egy spanyol-argentin animációs film Fogtündér kisegér címmel, amit anno én is megvettem, mikor még spanyolul tanultam.  Azóta a gyerekek már ezerszer látták, s imádják.

fogtündér kisegér

Forrás: Mindenki lapja

Természetesen nem találtam egységes képet a Fogtündér külsejével kapcsolatban. Ami közös, hogy a fog valamilyen formában megjelenik, legyen szó akár egy kis zacskóról vagy egy fog formáról. Ha gondoljuk, akár köthetünk is Fogtündért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mások táncoló balerinaként vagy hercegnőként képzelik el, kezükben pici zacskóval.

 

Személyes kedvencem ez a szörnyre hasonlító fogacska. Elsősorban fiúknak ajánlom.

Jópofa fogtündér párna - fiúknak

Egy újabb fogacska dobozzal együtt.

Fogtündér párna és dobozka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Esty-n is rengeteg Fogtündérrel kapcsolatos dolgot lehet találni: párnákat, Fogtündér figurákat, fából készül fogtartó dobozkát. Íme egy kis ízelítő:

Egyedi fogtündér párna
 
Vidám Fogtündér párna
 
Fogtartó fa dobozka
És végül, de nem utolsósorban, találtam egy nagyon egyszerűen elkészíthető kis zsákocskát filcből. Így könnyebb a párna alatt megtalálni a kiesett fogat. A képre kattintva lépésről lépésre nyomon követhető a készítése.
 

Képzeljétek Amerikában van külön Fogtündér nap (február 28. vagy augusztus 22. - még ők sem tudják pontosan) is, ill. akár a Fogtündér Irodától hivatalos tanúsítványt is kérhetünk csemeténk számára. Ebben a szülő rögzítheti és dokumentálhatja, hogy mikor melyik foga esett ki gyermekének.  Na ezt azért már túlzásnak tartom, de Amerikában mindenből üzletet csinálnak!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: