Fonallal körbetekert tojások | baniko műhelye

Fonallal körbetekert tojások

Vettem pár új hungarocell tojást, hogy én is alkothassak valamit. :-) Most egy nagyon egyszerű, hamar elkészíthető tojásdíszítést mutatok. Nem kell hozzá más, mint hungarocell tojás, ragasztó, fonal, s díszítésként némi szalag, flitterek vagy gyöngyök. Iskolás gyerekek már önállóan is elkészíthetik. Nézzük hogyan is készül: A hungarocell tojás tetejét kenjük be egy kis ragasztóval. Én dekupázs ragasztót használok, de szerintem egy sima hobbiragasztó is megfogja a fonalat. Ezután az ujjaink között kezdjük el feltekerni a fonalat, s ha van már egy kis körünk, akkor ragasszuk a tojás tetejére, s nyomjuk egy picit, hogy odaragadjon. fonallal-korbetekert-tojasok2Majd kezdjük el körbetekerni a tojást a fonallal. Mindig csak egy kis részen ragasztózzunk, mert hamar megszárad. A fonal feltekerése a tojás feléig egyszerű, onnantól kezdve több kézügyességet igényel, de hamar megcsinálható. A tojás alját én kívülről is beragasztóztam picit, hogy a fonal tényleg ott maradjon. fonallal-korbetekert-tojasok1Most már csak a díszítés van hátra. ízlésünknek megfelelően díszíthetjük flitterekkel (gombostűvel rögzítsük), nagyobb gyöngyökkel vagy akár szalagot is köthetünk rá. fonallal-korbetekert-tojasok Jó szórakozást az elkészítéséhez!    

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: