Gesztenyefalevél | baniko műhelye

Gesztenyefalevél

"Itt van az ősz, itt van újra."  Sajnos ma újfent esős időre ébredtünk. A levelek színesedése mellett, ez újabb tagadhatatlan jele az ősz érkezésének. Oviba menet a sétányon lévő gesztenyefák alatt már találtunk pár lepotyogott gesztenyét. A gyerekeknek egyből beindult a fantáziájuk, hogy akkor délután itthon alkossunk belőlük valamit. Én már nagyon sok ötletet összegyűjtöttem (készültem erre a kérésre), köztük egy helikoptert, hogy ne mindig csak állatokat és figurákatkészítsünk.  Hazafelé jövet pedig szedtem egy szatyornyi gesztenyét, hogy a délutáni mókához legyen elég indulókészletünk. Hamarosan megmutatom az általunk alkotott figurákat. Ti miket szoktatok készíteni gesztenyéből? Búcsúzásul egy szép vers Nemes Nagy Ágnestől. (Ez a vers azért is kedves nekem, mert Szabi tavaly év végén ezt szavalta az évzáróval egybekötött ballagáson a húgával együtt.  Annak ellenére, hogy sok hang nincs még a helyén nála, ill. logopédushoz is járunk, ő mondta el a leghangosabban és a legszebben a verset. Nagyon büszke vagyok rá!)

Nemes Nagy Ágnes: Gesztenyefalevél

Találtam egy falevelet, gesztenyefa levelét. Mintha megtaláltam volna egy óriás tenyerét. Ha az arcom elé tartom, látom, nagyobb, mint az arcom. Ha a fejem fölé teszem, látom, nagyobb, mint a fejem. Hogyha eső cseperegne, nem bánnám, hogy csepereg, az óriás nappal-éjjel óriási tenyerével befödné a fejemet.
 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: