Gesztenyefigurák | baniko műhelye

Gesztenyefigurák

Ugyan a héten még egy rövid kis időre visszatért a nyár, így mi is kihasználtuk az utolsó, melegítő napsugarakat. Ám hamarosan beköszönt a hűvösebb ősz, október elejétől már jó, ha a 20 fokot eléri a hőmérő mutatója napközben. Itt az ideje, hogy felöltözzünk, s egy közös sétát tegyünk gyerekünkkel kint a friss, őszi levegőn. Közben pedig gyűjtsünk gesztenyét, akár az oviból hazafelé menet, s hazaérve készítsünk gesztenyefigurákat és -bábokat a begyűjtött barna golyócskákból. Mi is elkészítettük már a saját gesztenyebábjainkat. Egy esős nap következményeképp születtek az alábbi gesztenyefigurák.  A friss gesztenyével nagyon könnyű dolgozni. Mivel még puha, nem kell erőlködni, hogy lyukat fúrhassunk bele. Azért vigyázzunk, a kicsik inkább csak a gyufaszálakat dugdosgassák a lyukakba, a lyukasztást bízzuk anyára vagy apára. A cseresznye Bogi fejéből pattant ki, nem kis fejtörést okozva nekem, hogyan rögzítsem a 2 gyufaszálat egymáshoz. Végül egy zöld kenderzsinórral tekertem körbe, s ragasztottam  őket egymáshoz. Dekorgumiból pedig még levelet is készítettünk a cseresznyének. Szabinak beígértem egy helikoptert, amit ezen az oldalon láttam sok más jó ötlettel együtt.   Ha már szüret, akkor az alma sem maradhatott ki. Természetesen a levele ismételten dekorgumiból készült. Az almától már egyenes út vezetett egy sünihez, aki természetesen almát cipel a hátán. (Ez Szabi ötlete volt, s ő is valósította meg.) De készült még 2 kishajó is, egy súlyzó, egy katona sapka nélkül és egy szomorú "lovacska".   Jó alkotást kívánok!      

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: