Gyorsan és könnyen elkészíthető otthoni jelmez: róka álarc és -farok filcből | baniko műhelye

Gyorsan és könnyen elkészíthető otthoni jelmez: róka álarc és -farok filcből

A farsangi időszak a télűzésről - idén kivételesen hó is van, így élvezik a gyerekek -, a mulatságról, az örömről szól. A gyerekeknek. Mi anyukák meg azon aggódhatunk, hogy idén milyen jelmezötlettel áll elő csemeténk, és azt hogyan tudjuk megvalósítani. Az ovis gyerekek körében népszerűek az állatjelmezek, ők még talán kevésbé vannak kitéve a tévében látott meseszereplőknek, karaktereknek. Persze volt már nálunk is olyan, hogy a BBC-n ment egy népszerű sorozat, és a fiam kitalálta, hogy ő Sportacus szeretne lenni. Iskolás korban meg jött a Star Wars. :-)

Ma már szerencsére a boltokból is könnyű beszerezni 1-2 álarcot vagy egy egyszerűbb jelmezt. Ha épp nincs gyermekünknek ötlete, akkor innen is inspirálódhatunk. De mi a helyzet, ha mi anyukák vagyunk annyira elvetemültek, hogy saját magunk szeretnénk megcsinálni gyermekünk jelmezét? Vagy épp olyan jelmezt talált ki, amiről gőzünk sincs hogy álljunk neki? No ilyenkor jön a jó öreg internet: próbálunk ötleteket keresni, amiket aztán minél hamarabb, minél egyszerűbb módon mi magunk is el tudunk készíteni otthon. Mert valljuk be, nem mindenki olyan szerencsés, hogy tud géppel varrni vagy van egy nagyi a "szomszédban", aki szuper jelmezeket készít. Egy ilyen egyszerű jelmez elkészítésének legegyszerűbb módja, ha megnézzük otthon a csemeténk ruhatárát, és megpróbálunk ahhoz kiegészítőket készíteni papírból, filcből stb.

A filcből elkészíthető csináld magad álarcos füzeteimmel ehhez kívánok Neked otthoni segítséget nyújtani. Megvarrhatod őket varrógéppel, kézzel, de akár papírból is elkészítheted, sőt textilragasztót is használhatsz a filcrétegek egymáshoz rögzítéséhez. A füzetsorozat első része a nagy sikert aratott farkas álarc volt, amit még 2013-ban Szabinak készítettem, és most már elérhető a webshopban is.

Most szintén egy nagyon könnyen, otthon is elkészíthető jelmezt, álarcot hoztam Nektek: ő pedig nem más, mint a farkas barátja, a róka. Ugye Ti is több népmesét ismertek e két jóbarátról? Itt van rögtön a Róka koma c. mese:

 

A róka jelmezt szintén nagyon könnyű elkészíteni: csak egy narancs kapucnis felsőre van szükségünk, aminek a mellrészére fehér foltot varrunk, a kapucnira meg füleket. Esetleg készíthetunk farkat is a rókánknak, és máris kész a jelmez.

Ha nincs otthon kapucnis felsőnk, akkor elég egy narancs vagy piros felső, amire szintén varrhatunk kézzel egy fehér foltot mellkasként. Ebben az esetben jól jön egy róka álarc és hozzá egy farok. A jelmezt kiegészítendő kereshetünk még egy kesztyűt, amire karmokat varrunk, de én ezt már nem tartom fontosnak.  A gyerekeknek úgyis melegük lesz benne, így az első adandó alkalommal le fogják venni.

Letölthető DIY róka álarc és -farok sablon

 

 

Képzeljétek van két angol anyuka, akik állatos gyerekkabátokat készítenek. Nagyon ötletes. Nézzétek meg a shopjukat az Etsyn (OliveAndVince).

Nos Te milyen rókajelmezt készítesz csemetédnek?

Ha szükséged van egy kis segítségre az álarc elkészítéséhez, gyere a webshopba! A  DIY róka álarc és - farok letölthető pdf nem csak az elkészítéshez szükséges sablont, hanem egy rövid elkészítési útmutatót is tartalmaz:

Ha elkészültél a róka jelmezzel, és szeretnél eldicsekedni vele, küldj egy fotót nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre, hogy én is eldicsekedhessem vele az oldalaimon. :-)

Előkészületben: Kutya álarc sablon 

Örömmel és mosollyal teli alkotást kívánok!

Ha tetszett és hasznosnak találtad a bejegyzést, kérlek oszd meg másokkal is! Előre is köszönöm.

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: