Hajas aprónépek | baniko műhelye

Hajas aprónépek

A folyamatos képzéseknek, a vállalkozás elindításával kapcsolatos rengeteg feladatnak köszönhetően kissé el vagyok maradva a személyesebb jellegű bejegyzésekkel. Lassan, de biztosan haladunk július felé, amikoris végre vizsgázom textiljáték-képzésből. A képzésen már rég túl vagyunk a babavarráson is, jelenleg a kedvencemnél, a babaruhavarrásnál tartunk.

Most mégis - csak, hogy tartsuk az időrendi sorrendet -, visszanyúlnék egy korábbi munkámhoz, s megmutatom az aprónépeimet, vagyis a legelső babáimat, amiket csináltam. Ezeket valójában már láttátok, csak akkor még pucérak és kopaszak voltak. Azóta picit életre keltek: van már arcuk és hajuk. Igazából házi feladat volt, hogy a babáknak varázsoljuk arcot és hajat. Azokból a hímző- és kötőfonalakból dolgoztam, amiket épp itthon találtam. Karakterek kialakítására most nem törekedtem, egyedül a boszorkányról tudtam már a legelejétől fogva, hogy az lesz belőle. A "cápalány" pedig menet közben alakult ki. Némelyik baba nagyon viccesre sikeredett - gondolok itt például a szőke bilifrizurás fiúra. Tudtátok, hogy a hajat kézzel varrjuk fel a babára? Persze van géppel varrós rész is, de az nagyon minimális. Utána jön az igazi munka. Leülni a tévé elé este, s elszöszölni a haj felvarrásával. Felismeritek a cápalányt?

Szöszkék: 2 csajszi + 1 fiú

Anya és fia

Boszi

Végül, de nem utolsó sorban, az angyalkám!

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: