Halloween hét - "Csokit vagy csalok" filc táska | baniko műhelye

Halloween hét - "Csokit vagy csalok" filc táska

Már csak 2 nap van hátra a Halloween hétből, így már csak 2 ötlet maradt hátra. A Halloween hét nem lenne teljes egy "Csokit vagy csalok" táska nélkül, melyet ezúttal vastag gyapjúfilcből varrtam. Nálunk ugyan nem szokás Halloween-kor csokit, cukrot gyűjtögetni, de azért biztos sikert arat a gyerekek körében. Varrógéppel készítettem, de akár kézzel is össze lehet varrni. (A Facebook oldalamon több halloween-es táska ötletet is összeszedtem inspiráció gyanánt. Vannak köztük horgolt táskák is.)

halloweenes-csokit-vagy-csalok-taska-by-baniko

Elkészítése:

  1. A képen szereplő táska mérete kb. 15x10 cm + a füle. (Szintén prózai oka van: ennyi filcem maradt .)
  2. Vágjunk ki a filcből 2 db (eleje, háta)  "lapos tetejű" tök formát.
  3. Majd mérjük le a tök íves részét, s vágjunk ki egy ekkora hosszúságú téglalapot. (Esetleg hagyjunk rá egy kis felesleget, nehogy a varrásnál derüljön ki, hogy rövid.) A tök íves részénél kb. fél centi mélyen csípkejük meg az anyagot, így könnyebb lesz az íve összevarrni a téglalappal (ez lesz az alja). A téglalap szélességét rátok bízom, a lényeg, hogy a hossza a tök alsó körívének a hossza legyen. (Remélem érthetően írtam le.)
  4. Döntsük el, hogy egy fület vagy kettőt szeretnénk neki. Ahogy látjátok én cikk-cakk ollóval vágtam ki, hogy egy kicsit izgalmasabb legyen a táska. (Ha 2 fület, akkor értelemszerűen a tök formára kerülnek a fülek.)
  5. Ezután már csak a táska "arcát" kell kivágni valamilyen más színű filcből, jelen esetben narancsból, s erős 2 oldalú vékony ragasztóval ráragasztani a táskára. S máris készen vagyunk.

TIPP! Egy figura gonoszságát mindig a szeme adja meg. Ha ennek az arcnak egy kerek szemet vágtam volna ki, édi-bédi pofija lett volna. Keressetek rá a neten tök arcokra, s meglátjátok milyen szemeket lehet készíteni. Jó szórakozást! Használjátok ki utoljára még ezt a gyönyörű időt! Menjetek kirándulni, gyűjtsetek leveleket, terméseket. Jövő héten újra őszi témával jelentkezem.

 

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a blogértesítőmre, hogy nehogy lemaradj a legfrissebb bejegyzésekről!

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: