Halloween hét - gesztenyéből hűtőmágnest | baniko műhelye

Halloween hét - gesztenyéből hűtőmágnest

A héten elég sok mindent készítettünk már Halloween-re: papír töklámpást, girlandot,  lufikat dekoráltunk,  WC papírból festettünk halloween-i jelképeket. Ma megmutatom, hogyan készíthetünk gesztenyéből hűtőmágnest. Szerencsére még tart a "gesztenyeszezon", így rengeteg gesztenyét lehet hazafelé az oviból szedni. Egy dologra figyeljetek: igyekezzetek olyan gesztenyét keresni, aminek minél simább az alja. Ez azért lényeges, mert ide fogjuk a mágnest ragasztani.

Mágnest többféle formában tudtok beszerezni. Léteznek öntapadós "mágnescsíkok" különböző szélességben és vastagságban, sőt van A4-es mágneslap is (gondolom ezek méretre vághatók),  ill. vannak hagyományos korong vagy négyzet alakú mágnesek. Természetesen ezek is többféle méretben kaphatók. Én a mágnescsíkot szerettem volna kipróbálni, de mivel nem kaptam, ezért korongmágnest vettem próbaképp.

Ha beszereztük a mágnest, szedtünk gesztenyét, akkor már csak ki kell találni, hogy mit készítsünk belőle.  A gesztenye formája miatt adott a tök, ill. a pók. Így ezek elkészítését mutatom be. Természetesen megint anya rajzolt és ragasztott, gyerekek festettek.  :-)

Hozzávalók:

  • gesztenye (lehetőleg minél simább aljú)
  • mágnes
  • ecset, akrilfesték, esetleg hurkapálcika
  • zseniliadrót
  • alkoholos filc
  • mozgó szemek a pókhoz
  • ragasztó

Elkészítés menete:

TIPP1! Én a festés előtt kifúrtam a pók lábainak a helyét, s az egyikbe hurkapálcikát szúrtam, hogy könnyebb legyen lefesteni, ill. bedugni a virágcserépben lévő földbe, hogy megszáradjon. A töknél szintén használtunk hurkapálcikát - de a lyukat később a mágnessel akár el is lehet tüntetni, ha zavar minket. TIPP2! A gesztenyét fessük át többször, hogy szép egyenletes, fedett színt kapjunk.Érdemes a többszöri festés után - persze csak miután teljesen megszáradt - hobbiboltban kapható ragasztólakkal átkenni a gesztenyéket, hogy fixáljuk a festéket. Ettől kicsit fényes is lesz a felülete. Én csak azért nem kentem át, mert jobban szeretem a matt dolgokat. Viszont utólag nem lett volna rossz, mert a szemeket vissza kellett szednem, s lejött a festékréteg is a ragasztóval. Szóval próbáljátok ki, hátha úgy tartósabb.

  1. Fessük le a gesztenyéket akrilfestékkel a kívánt színre. Én a sárgát 3x, a zöldet 2x festettem át. Sajnos tempera nem jó a festéshez, mert nem tapad a gesztenyéhez, lepereg róla száradás után a festék.
  2. A töknek - teljes száradás után - alkoholos filccel rajzoljuk meg az arcát. A pókra ragasszuk fel a mozgó szemeket (de, ha nincs otthon, akkor filccel is rajzolhatunk neki szemeket), s fúrjuk ki a lábai helyét, ha még nem tettük volna meg. Ezekbe a lyukakba illesszük bele a zseníliadrótot, vágjuk méretre őket.
  3. Már csak egy lépés maradt hátra. Ragasszuk fel az aljára a mágnest. S készen is vagyunk! Irány a hűtő (ha még van hely rajta)!

halloween-magnes-gesztenyebol1-by-baniko  

halloween-magnes-gesztenyebol2-by-baniko

  Ugye, hogy ez sem egy bonyolult ötlet, s hamar (leszámítva, hogy többször kell átfesteni) elkészíthető? Ha kitaláltatok valamilyen más Halloween-hez kapcsolódó ötletet, nyugodtan osszátok meg velem a Facebookon. Jó szórakozást kívánok, s kellemes hosszú hétvégét!  

 

Ha tetszett a cikk, és nem akarsz lemaradni a további bejegyzésekről sem, iratkozz fel blogértesítőmre:

          

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: