Halloween hét - gurigából Halloween figurák | baniko műhelye

Halloween hét - gurigából Halloween figurák

Újra előkerült a szekrényből néhány üres WC papír guriga, hogy megmutassam Nektek, milyen egyszerű halloween-i figurákat - töklámpást, denevért, boszorkányt, szellemet, pókot stb. lehet készíteni belőlük gyerekekkel és egy kis festéssel, ragasztással. Mi a halloween-i jelképek közül egy denevért, egy töklámpást és egy boszit készítettünk el.

Hozzávalók:

 • WC papír gurigák
 • festék (lehet tempera, de az akrilfesték szebben fed), ecset
 • színes kartonpapír vagy dekorgumi
 • ragasztó
 • alkoholos filctoll

Elkészítés menete:

 • Fessük le a WC papír gurigákat olyan színűre, mint, amit készíteni szeretnénk belőle. Tehát egy pók vagy denevér esetén feketére, töklámpás esetén narancsra, Frankestein vagy boszorkány esetén zöldre, szellem esetén fehérre stb.
 • Ha teljesen megszáradtak a gurikák, akkor kezdődhet a dekorálás.
 • A töklámpásnak rajzoljuk hagyományos fejet, de akár készíthetünk valami vicceset vagy ijesztőbbet is.

Halloween-guriga-tök-by-baniko

 • A denevérnek vágjuk ki papírból vagy dekorgumiból a szárnyait (tegnapi bejegyzésemnél található hozzá sablon). Ha van kedvünk szintén fehér papírból vagy dekorfilcből szemet is készíthetünk neki. Nálunk a gyerekek nem kértek rá.
Bogi munka közben

 

halloween-guriga-denever-by-baniko

 • A boszinak szintén rajzoljuk meg az arcát (ez lehet vicces vagy ijesztő is, amilyet a gyerekek szeretnének). Orrának én narancs zseníliadrótot használtam. De ezt is rajzolhatjuk vagy ragaszthatjuk. (A sapka sablonját innen letöltheted, melyet utána díszíthetsz pókhálóval, ragaszthatsz rá papír- vagy dekorcsíkot - lásd a mintán.) És már csak a haja maradt hátra.

Halloween-guriga-boszi-by-baniko

 • Ha pókot szeretnénk készíteni, zseníliadrótból készítsünk neki 8 lábat, ill. ragasszunk neki szemet.
 • Szellemet pedig úgy készíthetünk, hogy egy nem használt lepedőből kivágunk egy jókora kört, majd a WC papír guriga felső kb. 2 cm-es részét beragasztózzuk, s ráragasztjuk. Már csak szemet kell rajzolni a szellemünknek, s készen is van.

TIPP: Mi a WC papír guriga festéséhez műanyag csipeszt használtunk, de akár hurkapálcikát is ragaszthatunk a guriga belsejébe, így kevésbé lesznek festékesek a gyerekek, s könnyebben kezelhető a guriga. Jó szórakozást kívánok!  Holnap filcből fogunk halloween-i girlandot készíteni.    

Ha tetszett a bejegyzés, és nem akarsz lemaradni a további ötletekről, cikkekről, iratkozz fel blogértesítőmre:

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: