Halloween tök faragása | baniko műhelye

Halloween tök faragása

Múlt hét csütörtökön az oviban Halloween tök kiállítást rendeztek: otthonról hozott, kifaragott tököket vártak. Mi is gyorsan beszereztünk egy aprócskát. A gyerekek már nagyon várták a faragást, de igazából csak a "kibelezésében" tudtak segíteni, maga a faragás már felnőtt munka volt. Ilyen lett a végeredmény: Halloween-tok-by-banikoAz óvónéninknek annyira tetszett, hogy az oviban a főhelyre került, s még egy aprócska papírdenevér is rárepült. :-) Halloween-tok1-by-banikoA kiállítás további résztvevői: Halloween-tok-kiallitas1-by-banikoHalloween-tok-kiallitas2-by-banikoHalloween-tok-kiallitas3-by-banikoEz is egy nagyon ötletes tök. Bogi csoporttársáék, Bencéék készítették. A szemeket és a fogakat akrilfestékkel festették be. Halloween-tok-kiallitas-by-banikoSajnos a kifaragott töknek nem tesz jót a meleg, hamar bepenészesedik, így sajnos a hétvégén már megszabadultunk a sajátunktól. Néhány tipp, jótanács a tök faragásával kapcsolatban:

  • Tartsátok hideg helyen, hogy minél tovább megmaradjon.
  • Ha nincs nagy kézügyességetek, keressetek a neten sablont. Nyomtassátok ki egy papírra, majd ragasszátok rá cellux-szal a tökre. Ezután parafatáblához használatos rajzszöggel szúrkáljátok végig a sablon kontúrját. A papírt levéve hintsetek rá hintőport, ami a kis lyukakat kitölti, így sokkal könnyebben kifaragni a mintát.
  • Ha szabályos formát szeretnétek, pl. kerek szemeket, akkor használjatok sütikiszúrót.
  • Ha pedig kis lyukat szeretnétek, használjatok fúrógépet (férjem is így csinálta a tökünk szembogarát - így kelt életre a tök szeme).

Jó faragást kívánok!

 

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb bejegyzésekről:

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: