Házi készítésű váza | baniko műhelye

Házi készítésű váza

Sajnos a tavasz még várat magára, de én bizakodó vagyok, így egy nagyon egyszerű, otthon is könnyen elkészíthető dekorációt mutatok Nektek, amivel feldobhatjátok, kicsit színesebbé varázsolhatjátok a lakásotokat. Véleményem szerint iskolás csemeték már önállóan is elkészíthetik. :-D Biztos Nálatok is előfordult már, hogy hétvégén ittatok egy kis bort, s az üveget nem vittétek vissza az üvegvisszaváltóba, így a szelektív kuka tartalmát gazdagította. Mostantól kezdve ne dobjátok ki a Nektek tetsző, szép formájú üvegeket, hanem készítsetek belőle vázát otthonra. Maga a technika ismerős lehet számotokra, hiszen már karácsonykor, ill. húsvétkor is mutattam ilyen technikával készült dekorációs ötletet. No de nézzük mi is kell a vázánkhoz:

  • kimosott, szép formájú, boros/sörös stb. üveg
  • hobbi- vagy dekupázsragasztó
  • fonal vagy papír alapú, sodrott zsinór (én ez utóbbit használtam, mert strapabíróbb anyagnak tűnik)

Az elkészítés menete: Én a tetejéről szoktam elkezdeni a ragasztást, a perem alóli részről, s fentről haladok lefelé. Ragasztózzátok be egy kis részen az üveget, s kezdjétek el körbe feltekerve ráragasztani a fonalat vagy a sodrott zsinórt.Figyeljetek arra, hogy minél szorosabban tekerjétek, így nem fog kilátszani alóla az üveg (ez persze színes üvegeknél érdekes csak).

Szorosan tekerjétek körbe fonalat/zsinórt az üveg körül. Szorosan tekerjétek körbe fonalat/zsinórt az üveg körül.

 

Ha leértetek az aljára, akkor egyszerűen vágjátok el a fonalat/zsinórt, esetleg kívülről is ragasztózzátok be a végét egy picit, s már készen is van a váza. Tegyetek bele 1 szál virágot (élő vagy száraz) vagy csak tegyétek ki a polcra. :-)

Íme a kész váza. Íme a kész váza.

 

TIPP: Több színű fonalat felhasználva, készíthettek csíkos vázát is. De ha sima spárgával tekeritek körbe az üveget, akkor csipkével, s szalaggal díszítve vintage hangulatot érhettek el.

Lentebb találjátok azokat a vázákat, amiket én készítettem. A fenti zöld csíkos és a natúr az saját, a többit ajándékba készítettem. :-) [nggallery id=13]   Nem csak kisebb üveget "dobhatunk" így fel, hanem nagyobb felületeket is díszíthetünk ezzel a technikával, pl. egy üvegvázát, ahogy én is tettem évekkel ezelőtt. :-) [nggallery id=14]   Remélem kedvet kaptatok, s kipróbáljátok legközelebb borosüvegen is ezt a technikát.  

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: