Házifeladat: Ollótartó varrása | baniko műhelye

Házifeladat: Ollótartó varrása

Épphogy befejeztem a szabásminta szerkesztő tanfolyamot Anikónál, máris újabb fába vágtam a fejszém. Új tanfolyamba, pontosabban képzésbe (1 éves) kezdtem: ezúttal a Jenka Stílusiskolában Székesfehérváron textiljáték készítést tanulok, aminek a végén OKJ-s textiltermék-összeállító végzettséget kapok. Most hétvégén is lesz óránk, s elkészültem az első házi feladatommal, ami egy ollótartó készítése volt. Azért is volt számomra praktikus ez a házi feladat, mert tanfolyamokra menet, mindig gondban voltam, hogy miben szállítsam az ollóimat. Persze a képzeletbeli listámon szerepelt egy ilyen ollótartó elkészítése, de idő hiányában... Először papíron elkészítettem a saját ollómhoz tartozó szabásmintáját, majd lemodelleztem papírból, s amikor már jó volt, akkor szabtam csak ki az általam választott anyagból. Az ollótartó szabásmintájának alapja egy egyenesszárú háromszög. Ezt a szabóollóm szélességéhez és hosszához mértem. A 2 kisebb, erre visszahajló háromszög mérete pedig ebből adódott. Ezt hajtogatással kísérleteztem ki. Ollótartó szabásmintájaÍgy kell hajtogatni az ollótartót. Remélem jól látszik a fotókon. Ollótartó hajtogatása Hajtogatás után összeragasztottam cellux-szal, s belepróbáltam az ollóimat. Ekkor derült ki, hogy az utolsó háromszöget érdemes kicsit nagyobbra vennem, hogy a fekete ollóm is kényelmesen elférjen benne. Ollótartó papírmakettMivel a kedvenc színem a zöld, ezért nem volt kérdés, hogy 2 eltérő árnyalatú zöldet válasszak az ollótartónak. Sajnos a fotók nem adják vissza az árnyalatok szépségét. Valamivel szerettem volna még egy kicsit feldobni a design-t, ezért egy narancs gombot varrtam fel rá díszként, ami jól passzol a szabóollóm fogó részéhez is. Kész ollótartó üresen És íme a végeredmény, immár a 2 ollómmal: OllótartóMost már indulhatok is a tanfolyamra. :-)

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: