Hurrá, végre megérkeztek az új babáim! | baniko műhelye

Hurrá, végre megérkeztek az új babáim!

A Mattelt a Barbie baba testalkata miatt sokan támadják, támadták már. Azt szerintem kevés rajongó tudja, hogy a német Lilli baba, akiről Barbiet mintázták, a német Bild-Zeitungban megjelent képregény 3D-ben megformált szereplője volt, és igencsak kacéran viselkedett a férfiakkal: pimasz és szexi volt. A babát Németországban nem is gyerekeknek, hanem férfaknak szánták (ezért lett ekkora cicije és popsija, mivel az újság főszerkesztőjének nem tetszett az illusztrátor által megrajzolt figura). Két féle méretben árulták: 19 és 30 cm, így elfért a férfiak zsebében vagy kiakaszthatták a kocsijuk szélvédője mögé.

Bild -- Lilli képregény

Aztán 1956-ban, amikor Ruth Handler Európában nyaralt, meglátta egy svájci játékboltocska kirakatában a babát és beszerzett belőle pár darabot, majd alakított rajta egy picit és az 1959-es new yorki játékvásáron piacra dobták a Mattel égisze alatt. Férje a Mattel egyik alapítója volt.

Az első Barbie

 

Így tehát azt hiszem érthető már miért így néz ki Barbie. A Mattel egyik sikere - szerintem -, hogy folyamatosan képes alkalmazkodni a piaci igényekhez. Így tett most 2016. elején is, amikor is piacra dobták legújabb Barbie Fasionistas termékcsaládjukat, amiben átformálták a közvélemény nyomására a babák testalkatát. Így már "duci" (ami egyébként inkább megfelel egy normál női alaknak, bár a Barbiehoz viszonyítva tényleg duci), magas és alacsony Barbie is elérhető.

Legújabb Barbie Fashionistas modellek (duci, kicsi és magas)

 

Én is szerettem volna ilyen babákat is, és tegnap végre meg is érkeztek. Nem mondom, hogy pont ezek a babák tetszettek a kínálatból a legjobban, de ezek voltak elérhetőek számomra. Ruhamodelleknek tökéletesek lesznek. Bogi már le is csapott volna rájuk. :-)

A duci, a magas és az alacsony Barbie
És ilyenek kibontva.
Így néznek ki pucéran a babák. Szemmel látható a különbség.

 

A duci és magas baba ruhája és a cipője nem tetszik, majd ősszel kapnak új szerkót a nyaralás után. Egyébként mindhárom Barbie-nak lapos a talpa. Az alacsony, kreol bőrű baba ruhája és kiegészítői teljesen rendben vannak, még én is felvenném őket. :-) Mivel a magas Barbie haja sem tetszett (olyan se rövid, se hosszú nem volt), ezért rögtön át is esett egy gyors frizuraátalakításon. :-) Így már nekem és Boginak is jobban tetszik. Most jöttek fel a gyerekek a játszótérről, így ők épp most ismerkednek a babákkal.

Frizuraigazítás előtt és után

 A fotózás alatt jöttem rá, hogy van már egy magas babám, amit még a télen vettem több más babával együtt a Jófogásról. Muszáj néha "frissítenem" őket, hogy a fotózáskor is jó állapotban legyenek. Ugyanis nálunk vannak a lányomnak babái és vannak saját babáim, amiket fotózásnál használok. Gyorsabban haladunk, ha egyszerre több baba van felöltöztetve. Viszont mivel néha a lányom is elkéri az összes babámat, ezért lassan, de biztosan amortizálódnak. Lekopik az arcukról a festék, a hajuk szálkásodik. És sokat kellene retusálni a fotózás után, amire sokszor nincs időnk. Ezért egyszerűbb több babával dolgozni.

Magas babáim (a bal oldali saját ruhában)

Neked melyik baba tetszik? Írd meg hozzászólásban.

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: