Húsvéti tojásfestés - Zsírkrétával díszített tojások | baniko műhelye

Húsvéti tojásfestés - Zsírkrétával díszített tojások

A metálos tojásfestésen kívül kipróbáltunk egy újfajta díszítési módot is. Egy nagyon egyszerű ötleten alapul, s kiscsoportosoktól kezdve iskolásokig mindenki meg tudja csinálni. Természetesen mindenki saját képességének megfelelően. De miről is van szó? Hát a zsírkrétával díszített tojásokról. pottyos-zsirkretasokNo de nézzük, hogyan is készültek ezek a tojások. Hozzávalók:
  • kifújt vagy főtt tojás,
  • zsírkréta (lehet színes, de a legjobb hatást a fehér krétával érhetjük el),
  • tojásfesték.
Elkészítés módja:
  • A megtisztított, zsírtalanított, kifújt tojásokra óvatosan rajzoljuk meg a zsírkrétával a mintát. Nálunk a gyerekek földönkívülieket, embereket próbáltak meg rárajzolni, Bogi pedig összevissza színezte a tojást. Én pedig megpróbáltam "értelmezhető" mintákkal, mint pl. körökkel, csigavonalakkal, pöttyökkel, vonalakkal, virágokkal díszíteni a tojásokat.
1_pottyok Készülnek a pöttyök

2-pottyok Már pöttyös

  • Ezután nincs más dolgunk, mint beletenni a zsírkrétával díszített tojásokat a festékbe. Minél tovább hagyjuk benne, annál nagyobb lesz a kontraszt a rajz és a festék között, így szebb tojásokat készíthetünk.
3-festekbe 4-festekben 5-egy-kis-keveresTIPP: Ha a kifújt tojásokba nem szeretnénk akasztót fűzni, akkor érdemes viasszal lezárni a lyukakat, hogy ne menjen bele a festék. Ha nem zárjátok le a lyukakat, akkor pedig mielőtt kiveszitek, öntsetek ki belőle minél több festékes vizet, s utána a lyukkal lefelé tegyétek száradni egy papírtörlőre. 6-a-vegeredmeny És íme a gyerekek által készített tojások: gyerekek-zsirkretas-tojasaiJövőre próbáljátok ki ti is ezt a technikát. Nagyon egyszerű, s tényleg kicsik és nagyok is részt vehetnek a mókában.

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: