Így készíts húzott szívecskés trikót kislányodnak. | baniko műhelye

Így készíts húzott szívecskés trikót kislányodnak.

Ha lányomon múlna, akkor éjjel-nappal, télen-nyáron egy szál trikóban, bugyiban és mezítláb rohangálna. A héten a medvékről, a téli álomról esett szó az oviban, s mindenkit megkértek, hogy fejezze be a következő mondatot: Ha én medve lennék... Na a lányom nem hazudtolta meg magát, valami ilyesmit válaszolt: "mindig trikót és szoknyát hordanék". :D Furcsa egy medve lenne... Szóval mivel imádja a trikókat, ezért a múlt héten a varrótanfolyam után fellelkesültem, s bementem a Skála Metróba (ha még így hívják), hogy megnézzem van-e valamilyen olcsó trikó kínálatuk. Nem fűztem hozzá nagy reményeket, mert télen nem lehet rövid ujjú pólókat kapni, holott mi egész évben hordjuk, de télen nem árulnak. Így már alig várom a tavaszt, hogy megjelenjenek, s tudjak venni Szabinak néhány utánpótlást. Szóval nem voltam bizakodó, de azért benéztem. Hát a kínálat nem volt valami bőséges, de kipróbálás céljából azért vettem kemény 390Ft-ért egy sima, egyszerű pamuttrikót. Gondolom kínai gyártmány, de arra tökéletesen megfelelt, hogy kipróbáljam, ami már régóta a fejemben motoszkál. (Mondjuk a méretezéssel bajban voltam, mert 1-4-ig terjedt a számozás, de közel azonos méretűek voltak. Én a 2-es mellett döntöttem, mint utólag kiderült jól.) Nevezetesen kitaláltam, hogy egy húzott szívecskét varrok a pólóra, s később készítek hozzá egy pörgős, színben hozzáillő szoknyát is.

Íme az elkészítés menete:

Először is vágjunk ki papírból egy szív formájú sablont. A szív mérete egyéni ízléstől függ, mérjétek hozzá a póló/trikó elejéhez. huzott-szivecskes-triko-by-baniko01 Ezután szappannal, jelölőkrétával vagy pl. illanófilccel (én is ezt használom - víz hatására eltűnik a kék jelölő szín) rajzoljátok körbe a szívet a póló, trikó színoldalán. huzott-szivecskes-triko-by-baniko02 Majd vágjatok ki egy 3 cm széles hosszú csíkot. A csík hossza függ attól, hogy milyen sűrűre akarod meghúzni az anyagot, ill. a szín nagyságától is. Én lemértem az enyémet, de bevallom őszintén elfelejtettem. De az biztos, hogy 80 cm felett volt a hossza a szalagnak. Én cikk-cakk ollóval vágtam ki, így nem kellett beszegni a szélét, viszont nem annyira jó megoldás, mert a sarkokban szöszöl. Így valószínűleg kézzel kell majd mosni, mert ráragadnak az apró szálak a mosott ruhára. De az is lehet, hogy egy idő után már nem fog potyogni belőle semmi. Majd meglátjuk. szivecskes-huzott-triko-by-baniko03 Sajnos a következő lépésről (pedig elég fontos lenne) nem készült fotó. :-( Elfelejtettem. Én ráncoló talppal csinálom a ráncolást, de sima cikk-cakk talppal is, sőt még kézzel is meg lehet oldani. Cikk-cakk talp esetén állítsátok nagy öltéshosszra és szoros szálfeszességre a gépet, s a csík közepén (színoldalán) varrjatok végig. Varrás közben be fogja ráncolni az anyagot. Azt, hogy milyen szorosra kell a szálfeszességet állítani, Ti fogjátok megtapasztalni varrás közben. Ha ez megvan, akkor a behúzott anyagot próbáljátok rá a pólóra, tegyétek rá a szív körvonalára. A fotón is látszik, hogy nekem nagyon beráncolta, ezért lazítanom kellett rajta. szivecskes-huzott-triko-by-baniko04 Ezután gombostűzzétek oda a húzott szalagot a szív körvonalához, s varrjátok végig. Ezzel el is készültünk. :D szivecskes-huzott-triko-by-baniko05 Íme egy fotó a szívről közelebbről. huzott-szivecskes-triko-by-baniko06 Mutatok még néhány fotót a trikó új gazdájáról. Természetesen azonnal felpróbálta, s ott ugrabugrált - vagy ahogy ő nevezi táncolt benne.

Kukucs Kukucs

 

A kis ballerina A kis ballerina

 

Vettem még egy spagettipántos lila felsőt is, az kicsit drágább, 690Ft volt. Erre flittereket szeretnék felvarrni, de ha lehet olyat, amit géppel is tudok varrni, mert kézzel nagyon sokáig tartana. :D    

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: