Ismeritek Totorót? | baniko műhelye

Ismeritek Totorót?

Totoro egy barátságos szőrmók, egy szellem, aki a varázserdőben lakik, s cicabuszon közlekedik. Amúgy meg egy japán, animációs, film szereplője. Bogi, Szabi egyik kedvenc Miyazaki filmje. Ha nem ismernétek Totorot, így néz ki a mesében (van belőle kicsi, közepes, nagy - fehér, kék és szürke változat):

Totoro - A varázserdő titka

S hogy kapcsolódik Totoro a blogomhoz? Hát úgy kérem szépen, hogy a hétvégén rendeltem szürke plüss anyagot (egy csomó szép plüssel együtt), hogy én is varrhassak egy méretes (max. 50 cm-s) ölelni- és szeretnivaló Totorot. Persze a gyerekek már megrendelték a pici fehér Totorót is. :-)) Egyelőre kerestem hozzá szabásmintát, mert a tervezéssel sok idő megy el, viszont, ha van már mintám, hamar megvarrom. Valami hasonlót szeretnék:

Totorok

De az is lehet, hogy egy bonyolultabbat is bevállalok. Úgy az igazi, ha nagy pocakja van. A képen a cicabusz is látható:

Totorok

Ha nem ismeritek a filmet, bátran ajánlom, nézzétek meg!  

UPDATE - 2016. december

Biztos Te is ismered, amikor a suszter cipője lyukas. Annyit dolgozik, hogy nincs ideje magára. Na én is így voltam a Totoroval. Annyira nem volt időm rá, de most vettem egy nagy levegőt - közben a korábban erre a célra vásárolt szürke plüss anyagot "elfogyasztottam" másra -, és megvarrtam karácsonyra Szabinak a nagy Totorot szürke-fehér polár anyagból. Talpat és farkat nem készítettem neki, mivel párnának szántam az ágyába. Végül csak 30 cm körüli lett és egy este/éjszaka alatt el is készült kb. 2 nappal karácsony előtt. Természetesen nem becsomagolva tettem a fa alá, hogy tudja, hogy ezt tőlem kapta, és nem a Jézuska hozta. Nagy sikere volt! (Rendesen még nem fotóztam le, így ezt a sebtiben lekapott fotót tudom megmutatni.)

Olyannyira, hogy december 29-ére a nővére névnapjára Szabi megvarrta a pici fehér Totorot, Chibit. :-)

Megosztás

Szólj hozzá!

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: