Játék, babázás, mese | Bakonyi Anikó | baniko műhelye

Számomra illusztris vendég járt ma az otthonomban.

Tudjátok milyen jó érzés az, mikor egy hozzád hasonló alkotó, vállalkozó -, akit már régóta követsz, figyeled a munkásságát, jó esetben irigykedsz (pozitív értelemben) és felnézel rá, hogy szeretnél te is egyszer eljutni arra a szintre, - felfigyel egy posztodra és segítséget kér? Hát ez megfizethetetlen. Minden másra pedig ott van az a bizonyos kártya. Na én így jártam a múlt héten.

Erdei mese farkas, róka és medve ujjbábokkal

Hamarosan érkezik erdei ujjbábkészletünk most ajándék mesével

Régen nem jelentkeztem mesékkel, de most karácsony előtt két újabb történettel is megismerkedhetsz, természetesen Nezvál Eszter meseterapeuta tollából. Mivel a plüssállatok közül az egyik legnépszerűbb karakter a róka, ezért még tavasszal megkértem Esztert, hogy írjon egy mesét róla. Számomra egy percig sem volt kérdés, hogy kik lesznek a róka társai a mesében. Kitaláltad már?

"...mert mindenkinek kell egy mackó..." - 3. textiljáték-kiállítás Székesfehérváron

"...mert mindenkinek kell egy mackó..." - ezzel a címmel nyílt meg szombaton Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlegén a már végzett és végzős textiljáték-készítők műveiből egy játékkiállítás. A kiállítás szervezője a Phrenos Művészetterápiás- és Bábpedagógiai Központ, valamint a Jenka Stílusiskola. Én is azon szerencsések közé tartozom, akik meghívást kaptak erre az eseményre, mivel én is ezekben az iskolákban szereztem meg tudásomat Bago-Somogyi Brigitta művészetterapeuta és Jenka szabómester segítségével.

Bábszínház

A bábozás titkos világa

1962 óta minden évben március 27-én tartják a színházi világnapot az 1957-ben ezen a napon a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitójának emlékére. A világnap célja, hogy felhívják a figyelmet a kultúra fontosságára, a színházművészetre, tisztelegjenek a színészek, a színházban dolgozók előtt. És ugyan a bábszínháznak van külön világnapja - március 21. - én mégis arra kértem Esztert, hogy ezen a jeles napon merüljünk egy kicsit jobban bele a bábozás rejtelmeibe.

Plüssel játszó kislány

Ugye Te sem úgy gondolod, hogy a plüssállatok csak porfogók? Íme 18 tipp, amit eljátszhattok velük.

A gyerekek imádják a plüssállatokat, mert cukik, szőrösek, puhák és hozzájuk lehet bújni. A cukiságon túl azonban kiválóan alkalmasak arra, hogy a 2-7 éves korosztály fő játéktevékenységének, a szerepjátéknak az aktív részesei legyenek. A mostani bejegyzésben 18 tippet adunk arra vonatkozóan, hogy mit játszhattok el a plüssökkel. A cikk elolvasása után remélem Te sem csak porfogóként gondolsz rájuk.

A tojásfestő verseny

Jön, jön, jön! Az első ünnepi, húsvéti mesefüzetem.

Hú, nagyon izgatott vagyok! Ugyan még bő egy hónap van hátra húsvétig, de én már húsvéti lázban égek. Ami azért is furcsa, mert, ha kinézek az ablakon, akkor minden fehér és mínuszok röpködnek, holnapra pedig újabb havazást jósolnak. Ráadásul naptár szerint ma már tavasz van. Szóval hamarosan elkészül az első tematikus, húsvéti mesefüzetem, melynek főszereplői Tási, a kiskacsa, Bee, a bárány és Drazsé, a nyuszi lesz. A mesét most is Nezvál Eszter meseterapeutának köszönhetem, aki ismét egy szuper történetet írt nekünk barátságról, összetartásról és kitartásról, no meg problémamegoldó képességről.

Oldalak

Üdvözöllek műhelyemben!

Portréfotó Bakonyi Anikó

Bakonyi Anikó textiljáték-készítő vagyok, a baniko műhelyének tulajdonosa és megálmodója, a designer textilek szerelmese. Ezekből a csodás anyagokból varrok vidám, színes, cuki ajándékokat (pl. plüssfigurákat, dekorációs termékeket) bármilyen alkalomra, legyen az szülinap, karácsony, húsvét, babalátogatás, esküvő vagy épp ballagás.

Blogomban többek között a babázásról, játékokról, textiljáték-készítésről, vállalkozóvá válásom rögös útjáról, valamint egyéb gyerekneveléssel, mesékkel, meseterápiával kapcsolatos témákról is olvashatsz. Ha pedig ezekkel kapcsolatos kérdésed van, írj nekem a kapcsolat@baniko.hu e-mail címre.
Örömmel és mosollyal teli alkotást és ajándékozást kívánok!


ITT TALÁLKOZHATSZ VELEM

Jelenleg személyesen nem tudunk találkozni piacokon, vásárokon.

Kategóriák

Címkék

Kövess a Facebookon is!

Kövess Instagramon!

További képes inspirációk

Már itt is megtalálsz: